Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 02.09.2020

Občino Ormož in prizadeta območja po toči je danes obiskala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrani Republike Slovenije, dr. Aleksandra Pivec. V Litmerku si je ogledala uničen pridelek grozdja in poškodovano infrastrukturo vinogradov ter podala izjavo za medije.

Stanje vinogdradu je ocenil direktor in glavni enoelog podjetja P&F Wineris , Mitja Herga, ki je ministrici Pivčevi na mestu uničenja predstavil dejansko škodo, ki se bo čutila tudi v naslednjem letu.

Škodo so si na lokaciji v Litmerku ogledali tudi poslanci iz Ormoža; Mojca Žnidarič, Aljaž Kovačič in Jani Ivanuša.

Nastalo škodo je v besedah izrazil tudi ormoški župan Danijel Vrbnjak.

Apiterapevtski nasveti' je nova knjiga Vlada Pušnika, poznavalca čebelarstva in apiterapije ter vodje Sekcije apiterapevtov Slovenije pri Čebelarski zvezi društev Maribor. Apiterapija je veda o krepitvi zdravja ter preprečevanju, lajšanju in odpravljanju zdravstvenih težav s čebeljimi pridelki ali njihovimi pripravki. Prispevek Boštjana Najžarja.

Daljši pogovor z Vladom Pušnikom lahko poslušate na facebook profilu radia Prlek.

ŠPORT:

Atletski klub Ormož bo tudi letos organiziral Ormoški polmaraton, ki bo 19. po vrsti ter hitro in nordijsko hojo. Dogajanje se bo začelo v nedeljo, 6. septembra, ob 10. uri v Mestni grabi. Prijave potekajo samo preko spleta in sicer do 2. septembra. Prijave na dan tekmovanja niso možne, so sporočili iz Atletskega kluba Ormož. PH

ČRNA KRONIKA:

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od TORKA DO SREDE obravnavali naslednja dva dogodka:

Ob 16:40 uri so intervenirali v javni ustanovi na območju mesta Ormož, oseba kljub pozivom ni hotela zapustiti objekta, zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21.06 so bili napoteni na prometno nesrečo z udeležbo dibjadi na Lešnico.

Med 24. 8. 2020 in 6. 9. 2020 poteka poostren nadzor v cestnem prometu – VARNOST OTROK IN ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA.

Če poslušalci radia opazite sumljive osebe, za katere sumite, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, policisti naprošajo, da o tem obvestite policijo.

Vsakodnevno opravljajo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

 

 

 

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.