Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 10.09.2020

Zaradi povečanega števila okužb v našem okolju so se v Centru starejših občanov Ormož odločili, da bodo začasno prepovedali obiske. Z direktorico centra Janjo Jurkovič se je pogovarjal Peter Kirič.

Na širšem območju Ormoža ni novih koronavirusnih okužb. Peter Kirič je zdravnico Alenko Simonič spraševal tudi o zaščitnih ukrepih pri sezonskih delih na prostem.

Sokolsko društvo Ormož skupaj s soorganizatorji: Športno zvezo občine Ormož, Športno zvezo Gorišnica, ŠD Pušenci, ŠD Mladost, Kolesarskim klubom TBP Lenart, Sokolsko zvezo Slovenije, Prostovoljnima gasilskima društvoma Hardek in Ormož ter Kulturnim društvom Antona Krempla Mala Nedelja pripravlja rekreacijsko prireditev z naslovom: "Kremplov kolesarski maraton”. Peter Kirič je k pogovoru povabil soorganizatorja Zlatka Klemenčiča.

Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja in Ustanova dr. Antona Trstenjaka jutri (petek) ob 15. uri pripravljata znanstveni simpozij z naslovom: Deroči vrelec slovenskega domoljubja. Simpozij bo potekal v prostorih konferenčne dvorane hotela Bioterme v Moravcih v Slovenskih goricah. Posvečen bo spominu na 230-letnico rojstva Antona Krempla in ob 140-letnici smrti dr. Jakoba Radoslava Razlaga, predsednika prvega slovenskega tabora, ki je bil organiziran leta 1868 v Ljutomeru.

ŠPORT:

Najkrajši tek v okviru 19. ormoškega polmaratona, ki je minulo nedeljo potekal v organizaciji Atletskega kluba Ormož, je bila preizkušnja na 5 km.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj pri Sv. Tomažu obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste. V Gornjih Ključarovcih so zvečer obravnavali spor med sosedoma.

S policijske uprave Maribor so sporočili, da je včeraj popoldne 19-letna voznica osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak, hrvaška državljanka, na Hardeku odvzela prednost 22-letnemu vozniku kolesa z motorjem in trčila vanj. Voznik kolesa z motorjem je po trčenju padel in se lahko telesno poškodoval, voznica pa je, ne da bi sploh ustavila, odpeljala s kraja prometne nesreče in tako zapustila ponesrečenca v prometni nesreči brez pomoči. Poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v ptujsko bolnišnico, policisti pa so pobeglo voznico ustavili v Cvetkovcih. Kazensko jo bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 13:44

  Na glavni cesti Nova Gorica - Tolmin pri Zagomili je zaradi prometne nesreče promet urejen izmenično enosmerno.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Jelšane.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020