Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 11.09.2020

Na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ormož je potekala predstavitev projekta LAS UE Ormož za tržni zagon gospodarstva z naslovom: "Business Net Jeruzalem". Namen projekta je vzpostaviti mrežo za dvig tržne prepoznavnosti lokalnih družb in podjetnikov za skupen nastop na trgu. Poslovna mreža Business Net Jeruzalem bo s podjetniškim natečajem spodbudila tudi mlade, da podjetno in inovativno razmišljajo ter ustvarijo nove poslovne ideje. Projekt je predstavil vodilni partner Davorin Korpar iz podjetja OPSEN. Partnerja v projektu sta tudi Območna obrtno-podjetniška zbornica Ormož in Jeruzalem SAT – Oljarna in mešalnica Središče ob Dravi. Predstavitev sta spremljala Vesna Osterc in Peter Kirič.

Zdaj pa aktualno poročanje o okužbah s koronavirusom na Ormoškem. Peter Kirič in zdravnica Alenka Simonič.

Danes zvečer bo v Grajski pristavi podelitev priznanj krajanom Krajevne skupnosti Ormož, ki so v preteklem letu bili prepoznani kot zaslužni za promocijo in dobrobit svojega kraja. Peter Kirič se je pogovarjal s Slavkom Petkom.

Sokolsko društvo Ormož skupaj s soorganizatorji: Športnima zvezama Ormož in Gorišnica, športnima društvoma Pušenci in Mladost, Kolesarskim klubom TBP Lenart, Sokolsko zvezo Slovenije, Prostovoljnima gasilskima društvoma Hardek in Ormož ter Kulturnim društvom Antona Krempla Mala Nedelja pripravlja rekreacijsko prireditev z naslovom: "Kolesarjenje po Slovenskih goricah in supanje po reki Dravi.« Peter Kirič je k pogovoru povabil soorganizatorja Zlatka Klemenčiča. Tokrat več o jutrišnjem dogajanju.

Tudi jutri (sobota) se bomo zabavali ob poslušanju oddaje Male nogice.

ŠPORT:

Drevi (petek) se začenja 2. krog Lige NLB. Uvodna tekma bo na sporedu na Kodeljevem, kjer si bosta ob 18.30 nasproti stala Grosist Slovan in Gorenje Velenje. Četrt ure kasneje bosta obračun začela Koper in Maribor Branik, ob 19. uri sledi še dvoboj Trima Trebnjega in Jeruzalema Ormoža. Minuli petek je moštvo Jeruzalema Ormoža z zmago zakorakalo v novo sezono Lige NLB. Veliki junak dvoboja je bil 21-letni Martin Hebar, ki je ob zmagi z 28:26 v mrežo Dobove strpal kar 11 žog. S tem dosežkom je bil najboljši posameznik v celotnem uvodnem krogu, rokometni navdušenci pa so ga v glasovanju na spletni strani Rokometne zveze Slovenije okronali za najboljšega igralca 1. kroga.

»Odpravljamo se na gostovanje v Trebnje, kjer že od leta 2009 nismo ujeli točk. Po tihem upamo, da lahko presenetimo tokrat, čeprav bodo gostitelji v vlogi popolnih favoritov. Pri pripravi na tekmeca smo se lahko prepričali v moč Trima Trebnjega, ki ima na vsakem igralnem mestu po dva ali celo tri kakovostne igralce. Sami se borimo z nekaj poškodbami, a kljub temu upamo, da na Dolenjsko prihajamo v čim močnejši zasedbi in v želji po čim boljši predstavi,« pred srečanjem pravi kapetan Bojan Čudić. Trener Saša Prapotnik in Martin Hebar dodajata:

Obračun si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na FB profilu RK Trimo Trebnje.

Preostale štiri tekme sledijo jutri (sobota). Ob 19. uri bo Ljubljana gostila Izolo, v Slovenj Gradec prihajajo aktualni prvaki iz Celja, Riko Ribnica odhaja v Dobovo, medtem ko se bo uro kasneje začel še obračun med Urbanscape Loko in Krko. AK

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:53

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020