Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 12.09.2020

V sklopu Krajevnega praznika KS Ormož je delovala komisija, ki je ocenjevala urejenost javnih objektov v naši krajevni skupnosti. Komisijo so sestavljale Anita Bolčevič, Nevenka Korpič in Metka Lešničar. Priznanja za urejenost okolja v letu 2020 prejmejo:Marija Štuhec, Spodnji Ključarovci 10, Pavla Kovačič, Lešnica 25b, Darinka Grlica Dobrava 3, Družina Plavec Loperšice 74a, Petra Trstenjak, Frankovci 20, Irena Šterman, Ljutomerska cesta 11, Ormož, Zofka Luknar, Pušenci, Anica Šterman Pavlovci 31, Zdenka Slana s Hardeka, Helena Horvat s Huma, Alojz Horvat iz Litmerka 4a, Mirko Majč iz Ormoža.PK

Krajevna skupnost Ormož je na petkovi slovesnosti, ki je potekala v Beli dvorani Grajske pristave, podelila priznanja s knjižno nagrado mlajšim krajanom ali skupinam krajanov do 18 let, za izjemne dosežke v šoli in na drugih področjih, na katerem so mladi izstopali in na tak način obogatili življenje KS Ormož. PRIZNANJA KS ORMOŽ S KNJIŽNO NAGRADO so prejele:
1. Izza Korpar
2. Aurora Nedog
3. Ivona Nedog
4. Dina Grabovac
5. Ema Šoštarič, vse učenke OŠ Ormož v šolskem letu 2019/2020 in dijakinja Ana Zemljič iz Ormoža.

Krajevna skupnost Ormož je na petkovi slovesnosti, ki je potekala v Beli dvorani Grajske pristave, podelila PRIZNANJA KRAJEVNE SKUPNOSTI ORMOŽ. Priznanja KS Ormož se podeljujejo krajanom, drugim posameznikom, zavodom, podjetjem, društvom, klubom, združenjem in drugim skupinam ljudi, za pomembne dosežke, ki pomembno prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju ljudi, razvoju in ugledu KS Ormož.
Priznanja so prejeli:
1. Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož
2. Profesorica Likovne umetnosti Janaja Rudolf
3. Župnijska karitas Ormož
4. in Peter Kirič

Krajevna skupnost Ormož je na petkovi slovesnosti, ki je potekala v Beli dvorani Grajske pristave, podelila najvišja priznanja- PLAKETE KRAJEVNE SKUPNOSTI ORMOŽ. Te plakete se podeljujejo krajanom, drugim posameznikom, zavodom, podjetjem, društvom, klubom, združenjem in drugim skupinam ljudi, za izjemne dosežke in življenjsko delo, ki pomembno prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju ljudi, razvoju in ugledu KS Ormož. V letošnjem letu so Plakete prejeli:
1. Metka Lešničar
2. Lidija Ruška
3. Marijan Premuš
4. in Marijan Kukovec.
Plakete in priznanja so na slovesnosti vročali: podžupanja Občine Ormož Irma Murad, predsednik KS Ormož, Vlado Hebar in predsednik komisije za podelitev priznanja in nagrad KS Ormož, Slavko Petek.
PK

Včeraj je v sejni sobi Občine Ormož potekal podpis pogodb za energetsko sanacijo javnih stavb v občini Ormož. To so: stavba Občine Ormož, Košarkina hiša na Kogu, Osnovna šola Podgorci in stavba Ljudske univerze Ormož. Izbrana sta bila dva izvajalca, in sicer bo Občinsko stavbo v Ormožu saniralo podjetje SGP KOgem Igem Zod iz Šentjanža pri Dravogradu, ostale stavbe pa podjetje GES iz Celja. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Projekt bo izvajan v okviru »Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014 - 2020«, z namenom »Povečanja učinkovitosti rabe energije v javnem sektorju«.

Na sredini Paradi učenja v Ormožu, se je na stojnicah predstavilo 16 organizacij iz lokalnega okolja in študijski krožki Univerze za tretje življenjsko obdobje. Zvrstilo se je več različnih delavnic in predavanj za otroke in odrasle. Po jutranji telovadbi je sledil uradni program, na katerem je spregovorila direktorica Ljudske univerze Ormož Viki Ivanuša, župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak in predstavnica Andragoškega centra Slovenije Nevenka Kocijančič. Za popestritev kulturnega programa so z glasbenimi in pevskimi točkami poskrbeli Glasbena šola Ormož, Gimnazija Ormož in OŠ Ormož. V sklopu kulturnega programa so podelili indekse študentom, ki obiskujejo programe Univerze za tretje življenjsko obdobje. V okviru vseživljenjskega učenja, ki ga je pripravila Ljudska univerza, so se predstavili tudi ormoški gasilci.

Med udeleženci vseživljenjskega učenja je bila tudi gospa Vesna Žerjav, ki je za tretje življenjsko obdobje vodila kuharsko delavnico, na prireditvi pa je predstavljala nekaj njihovih izdelkov

Udeleženke tečaja, ki ga je pripravila Ljudska univerza v okviru vseživljenjskega učenja, so se naučile izdelovanja rož iz krep papirja.

Dvorišče Minoritskega samostana na Ptuju je prejšnjo soboto gostilo 31. dobrote slovenskih kmetij, letos, zaradi znanih ukrepov v drugačni in skrajšani obliki. Vsakoletni projekt želi pokazati, kaj vse ponujajo kmetije na Slovenskem s spodbujanjem k pridelavi zdrave domače hrane in neposrednemu trženju le te. Prispevek Boštjana Najžarja

Več o prireditvi pa lahko poslušate v jutrišnji (nedelja) kmetijski oddaji.

ČRNA KRONIKA:

Včeraj, ob 9.46 uri so v naselju Gruškovec, občina Cirkulane, gasilci PGD Cirkulane oskrbeli neodzivno osebo do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

Prav tako včeraj, ob 16.37 uri, je zagorelo motorno kolo na Einspielerjevi cesti v Mariboru. Ogenj, ki je v celoti uničil vozilo so pogasili gasilci JZ GB Maribor.

Včeraj, ob 6.40 uri je v Slovenski ulici v Slovenski Bistrici zaradi napake na vodovodni napeljavi voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so izčrpali okoli 2,5 kubičnih metrov vode.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 11:44

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes ob 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020