Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 14.09.2020

Krajevna skupnost Ormož je na petkovi slovesnosti, ki je potekala v Beli dvorani Grajske pristave, podelila najvišja priznanja – plakete krajevne skupnosti Ormož. Le-te se podeljujejo krajanom, drugim posameznikom, zavodom, podjetjem, društvom, klubom, združenjem in skupinam ljudi, za izjemne dosežke in življenjsko delo in ki pomembno prispevajo k boljšemu, kakovostnejšemu in polnejšemu življenju ljudi, razvoju in ugledu KS Ormož. V letošnjem letu so plakete prejeli:

1. Metka Lešničar

2. Lidija Ruška

3. Marijan Premuš in

4. Marijan Kukovec.

To sta bila Metka Lešničar in Marijan Premuš. Jutri boste slišali še dva prejemnika plaket KS Ormož Lidijo Ruško in Marijana Kukovca.

Pogovarjali smo se s skrbnikom na novo odprte spominske sobe doktorju Stanku Janežiču, Mirkom Fekonjo. Povprašali smo ga, kdaj si je možno ogledati razstavljene eksponate.

In kakšne pomembne naloge je opravljal doktor Stanko Janežič?

Danes vam iz knjižnice Ormož v branje priporočajo roman Antona Podstenška, z naslovom Kar se začne z nasmehom.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so v petek obravnavali domnevno grožnjo, a ob preverjanju niso ugotovili elementov prekrška. V soboto so obravnavali poškodbo osebnega avtomobila pri Veliki Nedelji. V nedeljo popoldan so na Grabah ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Včeraj so gorišniški policisti na Osojnikovi cesti na Ptuju osebi iz območja Destrnika zasegli posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo.

ŠPORT:

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so v 2. krogu lige NLB na gostovanju v Trebnjem zabeležili prvi letošnji poraz. Rokometaši Trima so bili boljši z 38:34. Prispevek Anite Kosec.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:18

  Ovire na vozišču:
  - Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med Slovensko Bistrico jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020