Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 16.09.2020

Območna enota Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije v sodelovanju s Kmetijsko-gozdarskim zavodom Ptuj je danes ob 14hv Beli dvorani grajske pristave Ormož pripravilaokroglo mizo na temo: "Škoda v kmetijstvu v letu 2020 in možnosti odprave posledic". Na okrogli mizi so sodelovali: kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec, predsednik Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič, vodja izpostave Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje Ptuj Dragomir Murko in vodja obrambe proti toči iz Letalskega centra Maribor Darko Kralj. Okroglo mizo je povezoval direktor Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj Andrej Rebernišek. Ministrica Pivčeva je zjutraj najprej obiskala dom starejših občanov Ormož ter na terenu nekaj kmetov: v Vičancih kmetijo Meško, ki redi piščance in govedo ter prideluje česen; v Cvetkovcih kmetijo Venta, ki se ukvarja z zelenjadarstvom, v Pavlovcih kmetijo Kralj ter v Ormožu staro lokacijo nekdanje TSO. Ogled je bil zaključen v vinarskem podjetju Verus vinogradi.
Z ministrico smo se pogovarjali zjutraj po obisku doma starejših občanov.Župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 1. izredno sejo občinskega sveta, ki je potekala v ponedeljek v Kulturni dvorani Sokolana. Pod točko tri je bila obravnava predloga cenika za šolsko leto 2020/2021 za vrtec Navihanček. Z županom občine Središče ob Dravi, Jurijem Borkom, se je pogovarjala Vesna Osterc.

Na 1. izredni seji občinskega sveta so obravnavali šest točk dnevnega reda, med drugim pod peto točko predlog za imenovanje sodnikov porotnikov.

V sklopu Krajevnega praznika KS Ormož je delovala komisija, ki je ocenjevala urejenost javnih objektov v naši krajevni skupnosti. Komisijo so sestavljale: Anita Bolčevič, Nevenka Korpič in Metka Lešničar. Priznanja za urejenost okolja v letu 2020 prejmejo: Marija Štuhec, Spodnji Ključarovci 10, Pavla Kovačič, Lešnica 25b, Darinka Grlica Dobrava 3, Družina Plavec, Loperšice 74a, Petra Trstenjak, Frankovci 20, Irena Šterman, Ljutomerska cesta 11, Ormož, Zofka Luknar, Pušenci, Anica Šterman, Pavlovci 31, Zdenka Slana s Hardeka, Helena Horvat s Huma, Alojz Horvat iz Litmerka 4a in Mirko Majč iz Ormoža. PK

Na sestanku Društva Prleški železničar, ki bo potekal v društvenih prostorih na postaji v Osluševcih jutri (četrtek) ob 19. uri, bo govora o Zborniku, ki bo obsegal okoli 240 strani ter obeležitvi spomina na obletnico otvoritve proge Ormož-Ljutomer-Murska Sobota, ki je bila 22. novembra 1924. Člani organizacijskega odbora za pripravo zbornika so: predsednik Tonček Luskovič in člani: Janko Korpar, Katja Korpar, Zdravko Munda in Grega Korpar. Za izdajo bo skrbela Manica Hartman iz Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož. PK

V leposlovni dvorani Knjižnice Ivana Potrča na Ptuju bo jutri (četrtek) ob 19. uri Domoznanski večer: Kaj skriva haloški veter? Gostja večera bo Marija Kolednik Črnila, pogovor bo vodila Darja Plajnšek. PH

Če vas zanima slikovito življenje slikarke Fride Kahlo, morate po mnenju knjižničark knjižnice Ormož vsekakor prebrati njeno biografijo izpod peresa Karoline Bernard.

ŠPORT:

Člani Atletskega kluba (AK) Ormož so minulo nedeljo nastopili na 4. Hoškem teku. Na 10-kilometrski razdalji je bil od Ormožanov najboljši Bojan Vozlič, ki je s časom 40:45 v absolutni konkurenci 217-tih atletov osvojil 6. mesto in zmagal v kategoriji do 49 let. Vito Kolarič je bil 25., Ivan Golob 64., Janez Sagadin je zasedel 197. mesto.

Na 6,5 km je član AK Ormož Tomaž Rep pometel s konkurenco in s časom 23:55 v absolutni konkurenci osvojil 1. mesto. Aljaž Novak je bil 6., Matej Moravec je zasedel 16. mesto.

Minuli konec tedna je v Celju potekalo ekipno državno prvenstvo za člane in članice. Udeležil se ga je tudi član AK Ormož Matej Jeza, ki je nastopil na 5000 m in s časom 16:14:81 zasedel 4. mesto.

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 04:40

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo danes do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5.10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020