Na vsebino

Lokalni utrip

Lokalni utrip, 2. december

Sekcija slikopleskarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je tudi v letošnjem letu izvedla mednarodno humanitarno akcijo in 21. tekmovanje slikopleskarjev, ki je tokrat potekalo na OŠ Ormož. V sveže barvne odtenke je 130 slikopleskarjev v enem dnevu odelo 5.000 m² površin ormoške osnovne šole. Velika večina je sicer sodelovala v humanitarnem delu, v tekmovalnem delu je nastopilo osem ekip. V tekmovalnem delu je 3. mesto osvojilo Slikopleskarstvo Andrej Milan Roškarič, 2. Domplesk, Klemen Žvokelj in prvo mesto slikopleskarstvo Mihael Bezjak iz Markovcev. Petčlanska ekipa sodnikov gotovo ni imela lahkega dela. UM

V Spodnjem Podravju ostaja v veljavi sistem nujne medicinske pomoči z nočnima dežurnima zdravstvenima službama na Ptuju in v Ormožu. V slednjem so imeli poleti nekaj težav z zagotavljanjem zdravnika, a so jih rešili s pomočjo kadra iz drugih zdravstvenih domov. Dodatno je zadevo olajšala vključitev območja v okvir dispečerskega centra v Mariboru. (sta 0212)
Ta veseli dan kulture bodo družno, 3. decembra, obeležili v Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož. V avli občine Ormož bodo ob 10. uri odprli razstavo Igraj se z mano – bodi umetnik. V Beli dvorani Grajske pristave Ormož pa bo ob 18. uri na ogled razstava Oblo in oglato. Na ta dan bodo brezplačno na ogled muzejske zbirke v ormoškem in ptujskem gradu. PH
Pri Svetem Tomažu bodo na jutrišnji Ta veseli dan kulture ob 16. uri gostili mlado slovensko glasbenico Ditko. Nastopila bo v Kulturnem domu Sveti Tomaž. Ditka je svojo kariero začela graditi s pomočjo poezije priznanih slovenskih pesnikov. V pogovoru bo spregovorila o svojih ustvarjalnih začetkih, dosežkih in načrtih za naprej. Z gostjo se bo pogovarjala Mateja Hržič. PH
Kulturno turistično društvo Miklavž pri Ormožu, OŠ Miklavž pri Ormožu, podružnična šola Kog, KS Miklavž pri Ormožu in PGD Miklavž pri Ormožu to sredo ob 17.00 pripravljajo Miklavževanje, ki bo na parkirišču pri tamkajšnji OŠ. Na stojnicah bo pestra ponudba izdelkov, ki so jih ustvarili otroci, da vas ne bo zeblo, pripravljajo tudi tople napitke. UM

ŠPORT:
Rokometaši Jeruzalema Ormoža so v soboto v 12. krogu lige NLB v trdnjavi Hard EK prikazali svojo najboljšo predstavo v letošnji sezoni in pred več kot 300 gledalci na kolena spravili tretjo ekipi prvenstvene lestvice, trebanjski Trimo. Čeprav so Ormožani v dosedanjem delu sezone doživeli kar sedem porazov, na drugi strani so Trebanjci sedemkrat zmagali, so se favoriti tokrat opekli. Borbeni domačini so vodili skozi celo tekmo in na koncu tudi zasluženo zmagali z 29:25.
Trebanjci so pred srečanjem veljali za favorite, vendar so bili Vinarji odločeni, da bodo točke ostale doma. S čvrsto igro v obrambi, dobrimi idejami v napadu, predvsem pa z neizmerno borbenostjo so varovanci trenerja Saše Prapotnika vodili praktično od začetka do konca srečanja. Izid je bil zadnjič poravnan v 6. minuti, ko je bilo 3:3, nato so domači prevzeli vajeti igre v svoje roke. V 12. minuti so po dveh zaporednih zadetkih kapetana Čudića povedli s 7:4. Dve minuti kasneje je semafor kazal 9:5. V 21. minuti je Čudić zadel za novo najvišje vodstvo. Vinarji po povedli z 12:7. Trebanjci so bili brez idej, tako v napadu, kot v obrambi in so na trenutke delovali povsem izgubljeno. Do odmora so sicer uspeli zaostanek omiliti, Žuran je postavil izid prvega polčasa 16:13.
V nadaljevanju so se Trebanjci hitro povsem približali; V 35. minuti je za 17:16 zadel Udovič, Cirar je v naslednjem napadu zgrešil sedemmetrovko za izenačenje. Vendar Ormožani nikakor niso dopustili gostom priključka, vodili so za tri, štiri zadetke in to prednost držali vse do konca obračuna. Tudi v zadnjih dveh minutah srečanja, ko so imeli izključena kar dva igralca. Končni izid 29:25 je v 59. minuti srečanja postavil Martin Hebar. Pri domačih je bil z devetimi goli najboljši Čudič, Žuran je dodal enega manj. Pri gostih so po petkrat zadeli Dobovičnik, Hamidović in Kotar. V preostalih srečanjih 12. kroga je Celje z 39:19 odpravilo Izolo, Gorenje je s 37:27 premagalo Loko. Krka je s 23:26 slavila v Mariboru. Ribnica je bila s 30:23 boljša od Slovenj Gradca, Dobova je z 22:27 slavila na gostovanju pri Kopru.
Na lestvici po 12. krogih vodijo Celjani s popolnim izkupičkom 24 točk. Druga Ribnica ima tri točke manj. Sledita Gorenje in Dobova s 16 točkami. Ormožani so se z dvema zaporednima zmagama povzpeli na 8. mesto lestvice, imajo 9 točk. Ormožani bodo v 13. krogu v soboto gostovali v Izoli.

ČRNA KRONIKA:
V petek so ormoški policisti obravnavali tatvino v eni od trgovin in dve poškodbi parkiranih vozil v Ormožu. Zvečer ob 23.30 so v Veličanah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.
V soboto pred 13. uro so obravnavali goljufijo v eni izmed trgovin v Ormožu.
Včeraj (nedelja) popoldne so obravnavali nesrečo pri jahanju. Jezdec se je pri padcu telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ptujsko bolnišnico. Pri ježi ni uporabljal zaščitne čelade. Včeraj popoldan so pri nedovoljenem prehodu državne meje prijeli šest Sircev. Zvečer so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Patrulja je ugotovila, da sta se dve osebi verbalno prepirali in med seboj žalili. Oba kršitelja sta dobila plačilna naloga.

 • Tehnična in druga pomoč 24. 01. 2022 10:34
  Ob 10.36 so na Kupčinjem Vrhu, občina Majšperk, gasilci PGD Stoperce nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:53
  Ob 9.55 sta v naselju Dolena, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:06
  Ob 9.10 sta v naselju Turnišče, občina Ptuj, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, omejili iztekanje tekočin in do prihoda reševalcev NMP Ptuj oskrbeli poškodovano osebo.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 05:26
  Ob 5.26 je med naseljema Petanjci in Murski Petrovci voznica s kombiniranim vozilom zdrsnila s cestišča in pristala v obcestnem jarku. Pri tem se je lažje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali in zavarovali kraj nesreče.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 24.januar 2022 ob 22:06

  Ovire

  Na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Avstrije, okvara tovornega vozila, zaprt vozni pas.

  Na štajerski avtocesti je na izvozu Lukovica proti Ljubljani oviran promet zaradi ustavljenih tovornih vozil.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Dela

  Na gorenjski avtocesti bo v predoru Karavanke v torek in sredo, med 7:30 in 16. uro, promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 22.1.2022
RADIOaktivnih11 - 18.01.2022