Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 13.10.2020

Predsednik občinskega odbora Nove Slovenije Ormož, Alojz Sok, nekdanji ormoški župan, je včeraj (ponedeljek) sklical tiskovno konferenco. Odzval se je nekatere izjave izrečene na zadnji občinski seji. Več v prispevku Vesne Osterc.

Vinski trg se sooča z viški grozdja in vina, kar že nekaj let vpliva na odkupne cene. Letos je v delu Slovenskih goric nekaj pridelka uničila toča, zato grozdja ne bo toliko kot lani, kar pa vseeno ni bistveno vplivalo na odkupne cene grozdja. So pa zato vinogradniki lažje prodali grozdje, saj je več grozdja odkupila tudi ormoška klet Puklavec Family Wines. Kako v podjetju Verus vinogradi iz Ormoža ocenjujejo letošnjo letino, nam bo jutri zjutraj po 8. uri povedal Božidar Grabovac, eden izmed treh ustanoviteljev omenjenega podjetja. KGŠ

Z zdravnico Alenko Simonič smo se danes, ob rednem javljanju o številu okuženih na ormoškem območju, pogovarjali tudi o tem, kako je s kadrom v slovenskem zdravstvenem sistemu. Z njo se je pogovarjal Peter Kirič.

Etnološka zbirka Sveti Tomaž je zaživela v novi obliki in v novih prostorih. Zajema predmete in orodja, ki so jih ljudje v 19. in 20. stoletju uporabljali pri vsakdanjih opravilih, kot je priprava hrane v črni kuhinji ali pranje in likanje perila ter pri kmečkih opravilih in pri obrtniških delih. Zbirko so iz dotrajane stare šole preselili v preurejene prostore stare pošte. Zaradi trenutnih razmer prireditve ob odprtju ne bo, zbirko pa si lahko ogledate po predhodnem dogovoru. Več o zbirki v petek, ko bo naša jutranja gostja Blanka Kosi Raušl, vodja Turistično informativne pisarne Sv. Tomaž. KGŠ

V Mestnem kinu Ptuj bodo jutri (sreda) pričeli z novo sezono filmskih čajank. Ob 10. uri bo na ogled severno makedonska drama Medena Dežela. Po projekciji filma si udeleženci, niti na varni razdalji, ne bodo mogli privoščiti čaja z medom. Za to pa jih bo s skladbami posladkal ptujski kantavtor Primož Vidovič. PH

Kakovosten izbor otroške literature je vse prej kot lahka naloga. Zato vam pri izbiri, kaj ponuditi otroku v branje ali poslušanje, pomaga knjižničarka knjižnice Franca Ksaverja Meška Ormož Jana Petek.

ŠPORT:

Z novo sezono so minuli konec tedna začeli rokometaši v 2. slovenski državni ligi. Po nekaj letih premora bomo na delu spet gledali člansko vrsto Rokometnega kluba velika Nedelja, ki je sezono začela z zmago. Varovanci trenerja Uroša Krstiča so v dvorani Ljudski vrt s 23:28 odpravili ptujsko Dravo.

Končan je 5. krog 1. Slovenske futsal lige. Na vrhu nič novega; vodilni dvojec Dobovec Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom. KMN Tomaž je gostoval v Rogaški Slatini pri aktualnih državnih prvakih; Dobovcu. Kozli so vknjižili novo suvereno zmago, saj so bili od varovancev trenerja Mateja Gajserja boljši z 10:0.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj obravnavali poškodovanje tuje stvari – oškodovanec je prijavil grafit, ki ga je motil, a je kasneje odstopil od pregona. Ukvarjali so se tudi z neplačevanjem preživnine, prometno nesrečo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in poškodbo vozila na parkirišču.

Do 18. oktobra se na območju Policijske uprave Maribor izvaja poostren nadzor za zagotavljanje večje varnosti pešcev in poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi.

  • Tehnična in druga pomoč 28. 10. 2020 16:49
    Ob 16.49 so v Mojstrski ulici v Murski Soboti gasilci PGD Murska Sobota iz pokvarjenega dvigala rešili ujeto osebo.
  • Požar, eksplozija 28. 10. 2020 16:08
    Ob 16.08 uri je v Seliščih, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, zagorelo podrast in plastična zaščitna ograja za živali v dolžini 7 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Slaptinci, Stara Gora, Sveti Jurij ob Ščavnici in Kupetinci-Selišči.
  • Prometna nesreča 27. 10. 2020 13:39
    Ob 13.40 je v Gradu osebno vozilo trčilo v betonsko ogrado. Gasilci PGD Murska Sobota so požarno in proti naletno zavarovali kraj dogodka.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 24.10.2020
RADIOaktivnih11 - 27.10.2020