Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 15.10.2020

Šolarjem se z naslednjim tednom spet obeta šola na daljavo. Tokrat bodo v šole in vrtce normalno hodili otroci do 5. razreda. Otroci od šestega razreda dalje, vključno z dijaki, pa so ponovno na šolanju na daljavo. Zanimalo nas je, kako so se na ta ukrep odzvali na osnovni šoli Ormož, zato je Peter Kirič poklical tamkajšnjega ravnatelja Aleksandra Štermana.

Glede na hitro rast števila okuženih z novim koronavirusom smo danes ponovno poklicali zdravnico Alenko Simonič.

Na 46. ocenjevanju "Vino Slovenija", ki je potekalo v Gornji Radgoni, je vinska klet Puklavec Family Wines že četrtič osvojila laskavi naslov Vinar leta. S svojimi vini pod blagovnimi znamkami Jeruzalem Ormož, Ljutomerčan, Estate Selection, Instinct in ekskluzivno linijo vin Seven Numbers so na letošnjem ocenjevanju dosegli izjemne rezultate in skupno osvojili kar 47 medalj, kar je največ med vinarji. Najbolj so ponosni na prejetega šampiona – 34’ White Cuvee 2016 Limited Edition. Tatjana Puklavec je o prejeti nagradi povedala: »Letošnje leto je res polno izzivov, zato nas pravkar prejeti naslov zagotovo nekoliko potolaži in napolni z optimizmom. Ponosni smo, da smo ponovno prevzeli častni naslov in hkrati hvaležni, saj vemo, da za vsem tem stoji predana ekipa, ki s trdim delom ustvarja odlične rezultate«. Vir: Sonja Erčulj

Tudi ta teden smo za vas pripravili oddajo Male nogice. V naslednjih minutah pa izveste le na kratko, kaj zanimivega so otroci povedali za sobotno oddajo.

Jutri (petek) ob 19.30 si bo v ptujskem gledališču mogoče ogledati monokomedijo Božiček.

Predstavo je na oder postavil domači režiser Peter Srpčič, ki je zrežiral že Najstarejšo obrt in Pravo babo. V glavni in tudi edini vlogi nastopa Gorazd Jakomin, ptujski igralec, ki začasno dela v SNG Nova Gorica. PH

ŠPORT:

Člani Atletskega kluba Ormož so v soboto v Murski Soboti sodelovali na 54. krosu občinskih reprezentanc in obenem tudi na državnem prvenstvu v krosu. V ormoški občinski reprezentanci je bilo 28 tekmovalcev. Čeprav v vseh kategorijah niso imeli tekmovalcev, so osvojili ekipno odlično 3. mesto, za Mariborom in Novim mestom ter pred Velenjem, Mursko Soboto in drugimi občinami.

Po kategorijah pa so osvojili tri druga mesta, eno tretjo mesto, po dve četrti in peti mesti ter eno šesto. Kot posamezniki v kategorijah pa so bili najboljši: na 3. mestu pri članih 2000 in starejši Blaž Orešnik, na 4. mestih: Anže Skoliber mlajši pionirji A in Blaž Jurgec starejši pionirji B. Za državno prvenstvo v krosu pa so nastopil tako pionirji, mladinci in člani. V svojih kategorijah so tekmovalci dosegli naslednje rezultate: Nina Alt je bila 8., Petra Jenko 11., Blaž Orešnik je bil četrti, Matej Jeza deseti, Danilo Magdič 17. in Vito Kolarič 19. Kot ekipa so bili člani na 3. mestu, so nam sporočili iz Atletskega kluba Ormož.

ČRNA KRONIKA:

V bližini naselja Hermanci je včeraj voznica osebnega avtomobila trčila v tovorni avtomobil. Nastala je manjša materialna škoda, so sporočili ormoški policisti, ki so v Ormožu včeraj obravnavali tudi poškodbo parkiranega vozila.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 24.10.2020
RADIOaktivnih11 - 27.10.2020