Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 16.10.2020

Šolarjem se z naslednjim tednom spet obeta šola na daljavo. Tokrat bodo v šole in vrtce normalno hodili otroci do 5. razreda. Otroci od šestega razreda dalje, vključno z dijaki, pa so ponovno na šolanju na daljavo. Za odziv je včeraj (četrtek, 15. oktobra) Vesna Osterc poklicala ravnatelja OŠ Velika Nedelja Stanka Bezjaka.

V Centru starejših občanov Ormož bodo zaradi povečane možnosti okužbe s koronavirusom začasno prepovedali obiske pri varovancih. Peter Kirič:

Zjutraj v Ormožu uradnih podatkov še nimamo o okuženih s prejšnjega dneva, je pa jih kar nekaj odšlo na testiranje. Podravska regija zaenkrat še ostaja na oranžnem seznamu. Več v pogovoru Petra Kiriča z zdravnico Alenko Simonič.

V podjetju Verus vinogradi iz Ormoža so zaradi toče letos pobrali manj pridelka za okrog 25 odstotkov. S kakovostjo grozdja so zadovoljni, je dejal Božidar Grabovac, poleg Rajka Žličarja in Danila Šnajderja, ustanovitelj omenjenega podjetja.

Društvo Prleški železničar sodeluje na železničarski razstavi, ki bo v avstrijskem Bad Radkersburgu. S predsednikom društva mag. Francem Zemljičem, se je pogovarjal Peter Kirič.

ŠPORT:

Drevi (petek) bodo rokometaši v Ligi NLB začeli s tekmami 7. kroga. Otvorili ga gosta ekipi Grosista Slovana in Slovenj Gradca 2011. Obračun se bo začel ob 18.45. Četrt ure za tem bo trebanjski Trimo gostoval na Obali pri Butanu plinu Izoli. Preostali redni tekmi bosta na sporedu jutri (sobota). Ob 17.30 se bosta pred kamerami TV Slovenije 2 pomerila prvak in podprvak minule sezone, Celje Pivovarna Laško in Riko Ribnica. Ob 19h sledi še dvoboj med Gorenjem Velenjem in Jeruzalemom Ormožem. Vinarji, ki zasedajo visoko, tretje mesto prvenstvene lestvice, so v prejšnjem krogu v trdnjavi HardEK klonili proti aktualnim državnim prvakom, Celjanom. Tokrat jih čaka novo težko gostovanje, pravi organizator igre Tilen Kosi, saj je ekipa Gorenja ekipa, ki cilja na sam vrh prvenstvene lestvice.

Tudi v tem krogu zdravstvene težave niso obšle ekip, saj so zaradi okužb s koronavirusom v zasedbah Krke, Dobove in Ljubljane preložene tri tekme.

Potem, ko se je minuli konec tedna začelo prvenstvo v 2. državni rokometni ligi, bodo ta konec tedna na sporedu tekme 2. kroga. Po nekaj letih premora letos spet spremljamo člansko ekipo rokometnega kluba Velika Nedelja, ki je novo sezono začela z zmago na gostovanju pri ptujski Dravi. Jutri (sobota) bodo varovanci trenerja Uroša Krstiča odigrali prvo domačo tekmo. Ob 19.30 bodo v sosedskem obračunu v dvorani Velika Nedelja gostili ekipo Moškanjcev Gorišnice, ki jo kot trener vodi bivši uspešni igralec Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož Siniša Radujković. O pričakovanjih pred srečanjem trener Velikonedeljčanov, Uroš Krstič.

Preostali pari 2. kroga 2. državne rokometne lige so: Radovljica-Jadran Hrpelje Kozina, Pomurje-Kočevje, Arcont Radgona-Kronos in Ajdovščina-Drava Ptuj. Vsa srečanja bodo na sporedu jutri (sobota).

S tekmami 6. kroga se drevi (petek) nadaljuje 1. SFL (slovenska futsal liga), ki prinaša dva derbija zgornjega dela lestvice. Vodilni Dobovec gostuje na Vrhniki pri Siliku, četrti ekipi lige. Na Ptuju pa domači, 2. so na lestvici, gostijo tretjeuvrščeno Litijo. Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato bo tudi spletni prenos na www.futsal.si. Sevnica bo lovila tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi je preložen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.

V Zagorju ob Savi se bosta ob 20h30 pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar. Mlinše so 5. ekipa letošnje lige, KMN Tomaž zaseda 9. mesto. „Vemo, da gostimo zelo izkušeno ekipo KMN Tomaža, s katero smo se merili že v 2. SFL,“ pravi trener Mlinš Gregor Ceglar, ki pa je prepričan, da so se na obračun dobro pripravili. V taboru Petelinov po visokem porazu v prejšnjem krogu proti Dobovcu pravijo, da je tokratni nasprotnik premagljiva ekipa. Kapetan Urban Goričan.

Devet tekem sta ekipi Tomaža in Mlinš doslej odigrali med seboj. Tri so dobile Mlinše, štiri KMN Tomaž, dve srečanji sta se končali z remijem.

ČRNA KRONIKA:

Gasilci iz Žerovincev so včeraj popoldne v Cerovcu Stanka Vraza v občini Ormož iz kleti stanovanjskega objekta prečrpali okoli 30 kubičnih metrov vode, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

  • Tehnična in druga pomoč 28. 10. 2020 16:49
    Ob 16.49 so v Mojstrski ulici v Murski Soboti gasilci PGD Murska Sobota iz pokvarjenega dvigala rešili ujeto osebo.
  • Požar, eksplozija 28. 10. 2020 16:08
    Ob 16.08 uri je v Seliščih, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, zagorelo podrast in plastična zaščitna ograja za živali v dolžini 7 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Slaptinci, Stara Gora, Sveti Jurij ob Ščavnici in Kupetinci-Selišči.
  • Prometna nesreča 27. 10. 2020 13:39
    Ob 13.40 je v Gradu osebno vozilo trčilo v betonsko ogrado. Gasilci PGD Murska Sobota so požarno in proti naletno zavarovali kraj dogodka.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 24.10.2020
RADIOaktivnih11 - 27.10.2020