Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 17.10.2020

V sobotnem jutru smo poklicali doktorico Alenko Simonič, da bi izvedeli, kakšna je stopnja okuženosti z novim koronavirusom na našem območju.

Za uvod današnjega Lokalnega utripa predstavljamo projekt Naša Drava. Projekt, v katerega so vključene občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, prestavlja možnosti, ki jih daje reka Drava za razvoj turizma. Peter Kirič.

Kako se imajo stanovalci Centra starejših občanov Ormož, sta nam za nedeljsko oddajo Naše sledi zaupali dve njihovi varovanki. Nekaj zanimivih dialogov vam posredujemo že danes. Celotna oddaja bo slišana v nedeljo ob 10.05.

ŠPORT:

Iz Nogometnega kluba Ormož so nam sporočili, da sta nogometni tekmi selekcij U-9 in U-11 načrtovani za ta vikend odpovedani. Prekinjeno je tudi prvenstvo teh dveh selekcij.

Potem, ko se je minuli konec tedna začelo prvenstvo v 2. državni rokometni ligi, bodo ta konec tedna na sporedu tekme 2. kroga. Po nekaj letih premora letos spet spremljamo člansko ekipo rokometnega kluba Velika Nedelja, ki je novo sezono začela z zmago na gostovanju pri ptujski Dravi. Jutri (sobota) bodo varovanci trenerja Uroša Krstiča odigrali prvo domačo tekmo. Ob 19h30 bodo v sosedskem obračunu v dvorani Velika Nedelja gostili ekipo Moškanjcev Gorišnice, ki jo kot trener vodi bivši uspešni igralec Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož Siniša Radujković. O pričakovanjih pred srečanjem trener Velikonedeljčanov, Uroš Krstič.

Preostali pari 2. kroga 2. državne rokometne lige so: Radovljica-Jadran Hrpelje Kozina, Pomurje-Kočevje, Arcont Radgona-Kronos in Ajdovščina-Drava Ptuj. Vsa srečanja bodo na sporedu danes, glede na zaostreno situacijo brez gledalcev.

ČRNA KRONIKA:

Včeraj ob 17.15 so na Ormoški cesti na Ptuju verižno trčila tri osebna vozila pri čemer se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, do prihoda policije usmerjali promet, počistili cestišče ter do prihoda reševalcev pomagali poškodovancu. Reševalci NMP Ptuj so poškodovano osebo prepeljali v SB Ptuj.

Ob 17.27 so v Ciril Metodov drevoredu na Ptuju gasilci PGD Ptuj s tehničnim posegom odprli stanovanjska vrata v bloku in omogočili reševalcem NMP dostop do onemogle osebe. Ob 20.12 so na Kerenčičevem trgu v Ormožu gasilci PGD Ormož odstranili s strehe visečo pločevino, ki je ogrožala mimoidoče.

Ob 22.32 so v naselju Kuršinci v občini Ljutomer v stanovanjskem objektu gorele saje v dimniku. Požar so pogasili gasilci PGD Mala Nedelja, so sporočili s centra za obveščanje na Ptuju.

  • Tehnična in druga pomoč 28. 10. 2020 16:49
    Ob 16.49 so v Mojstrski ulici v Murski Soboti gasilci PGD Murska Sobota iz pokvarjenega dvigala rešili ujeto osebo.
  • Požar, eksplozija 28. 10. 2020 16:08
    Ob 16.08 uri je v Seliščih, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, zagorelo podrast in plastična zaščitna ograja za živali v dolžini 7 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Slaptinci, Stara Gora, Sveti Jurij ob Ščavnici in Kupetinci-Selišči.
  • Prometna nesreča 27. 10. 2020 13:39
    Ob 13.40 je v Gradu osebno vozilo trčilo v betonsko ogrado. Gasilci PGD Murska Sobota so požarno in proti naletno zavarovali kraj dogodka.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 24.10.2020
RADIOaktivnih11 - 27.10.2020