Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 14.11.2020

V Kulturni dvorani Sveti Tomaž bo v torek, 17. novembra, potekala 15. redna seja Občinskega sveta Sveti Tomaž. Župan Mirko Cvetko je na dnevni red uvrstil 12 točk. Med drugim bodo obravnavali predlog odloka o proračunu občine za leto, ki prihaja, na mizi bo tudi elaborat o oblikovanju cen storitev obvezne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž za leto 2021. Med pomembnejšimi točkami je tudi DIIP za rekonstrukcijo ceste Mala vas – Sejanci.

V Občini Majšperk bo v sredo, 18. novembra potekala 17. redna seja Občinskega sveta. Zaradi epidemioloških ukrepov, tse tokrat izjemoma izvede na daljavo. Na dnevnem redu je med drugim Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj, Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena. Elaborat o oblikovaju cen izvajanja storitev obveznih občinskih GJS ravnanja s komunalnimi odpadki na območju občin SP. Podravja in varstva okolja. Soglasje k imenovanju direktorica JZ Zdravstveni dom Ptuj.

Občina Ormož razpisuje podelitev nagrade Ksavra Meška, kot priznanje za izjemne dosežke na vseh področjih kulturnega ustvarjanja, ki pomembno oblikujejo kulturno življenje prebivalcev občine Ormož. Nagrada je plaketa in tri značke: zlata, srebrna in bronasta. Predloge je potrebno posredovati komisiji na posebnem obrazcu, ki je objavljen zraven razpisa na spletni strani občine, najpozneje do 31. decembra letos. Utemeljitev predloga za posamezne kandidate mora biti obširna in izčrpna, v nasprotnem primeru komisija predlogov ne bo upoštevala.

Zanimalo nas je, kako uspešni so bili z realizacijo zadanih ciljev v krajevni skupnosti Ormož. Za odgovore smo poklicali predsednika krajevne skupnosti Ormož, gospoda Vlada Hebarja. Prispevek Vesne Osterc.

14. novembra obeležujemo Svetovni dan sladkorne bolezni, s katero živi 463 milijonov ljudi na svetu, od tega jih je po ocenah v Sloveniji kar 200.000. Trenutna situacija s covid-19 je močno okrnila aktivnosti osveščanja širše javnosti in predvsem oseb s sladkorno boleznijo, ki sodijo v visoko rizično skupino. S podpredsednikom zveze društev diabetikov Slovenije Alojzom Rudolfom, se je pogovarjala Vesna Osterc.

Kam vložiti denar v teh negotovih dneh in kakšne so varčevalne navade Slovencev? Za odgovor smo poklicali predsednika uprave Ilirike, borzno posredniške hiše, gospoda Igorja Štembergerja. Več v prispevku Peter Kirič.

Nocoj bo potekal drugi online kviz, ki ga pripravlja Timon Grabovac z Mladinskim centrom Ormož. Kviz bo potekal v obliki livestreama na FB strani Mladinskega centra Ormož. Prijavnica je na spletni strani mladinskega centra, ekipa pa lahko šteje največ pet članov, kot pravijo, je guglanje prepovedano. Kviz se prične, ob 20.20 uri. PH

S pomočjo zaposlenih v Centru za starejše občane Ormož je nastala tokratna oddaja Naše sledi. Stanovalci so obujali spomine na druženja, tudi ob martinovem.

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož je po 20 letih prizadevanj pridobil v last tapiserije Marija Preglja. Cikel osmih tapiserij za butik Koteks Tobusa (kasneje KOTO) v Ljubljani je Pregelj snoval leta 1966, stkane pa so bile v umetniški delavnici Atelje 61 pod vodstvom Etelke Tobolka v Novem Sadu leto kasneje. Zanje si je muzej prizadeval že od leta 2000, saj se zavedajo, da gre za dragocene umetniške zbirke enega najpomembnejših avtorjev visokega modernizma. V teh dneh je bila podpisana prodajna pogodba in po dolgih 20 letih je pokrajinski muzej postal lastnik omenjenih tapiserij, ki so razglašene za nacionalno bogastvo.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 26.september 2022 ob 15:02

  Zastoji

  Zastoj tovornih vozil je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, 1 kilometer.

  Ovire

  Na gorenjski avtocesti zaprt vozni pas med počivališčem Radovljica in priključkom Lesce proti Avstriji,, okvara tovornega vozila.

  Delo na cesti

  Promet bo na gorenjski avtocesti skozi predor Karavankepotekal izmenično enosmerno danes in jutri ponoči (26./27. 9. ter 27./28. 9.), vsako noč med 20. in 5. uro zjutraj.

  Do 13. 10. 2022 bo na dolenjski avtocesti zaprt priključek Dobruška vas, izvoz iz smeri Ljubljane in uvoz proti Obrežju.

  Več o delovnih zaporah, prometna napoved.