Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 16.11.2020

Policisti Policijske Ormož so danes (ponedeljek, 16. novembra) dobili novega komandirja. To je postal Jože Šprah, ki je bil od aprila leta 2013 komandir Policijske postaje Rače. Naloge vodenja policijske postaje mu je, v navzočnosti direktorja PU Maribor, mag. Aleksandra Thalerja, predal pomočnik komandirja PP Ormož, Darko Zamuda. Slednji je ormoške policiste, po pooblastilu v. d. generalnega direktorja Policije Andreja Juriča, vodil od 1. septembra 2020, potem ko je bil dotedanji komandir Edvard Cvetko premeščen v vodstvo Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

V Kulturni dvorani Sveti Tomaž bo jutri (torek, 17. novembra), potekala 15. redna seja občinskega sveta Sveti Tomaž. Župan Mirko Cvetko je na dnevni red uvrstil 12 točk. Med drugim bodo obravnavali predlog odloka o proračunu občine za leto, ki prihaja, na mizi bo elaborat o oblikovanju cen storitev obvezne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž za leto 2021. Med pomembnejšimi točkami je tudi DIIP (dokumentacija) za rekonstrukcijo ceste Mala vas – Sejanci.

V Občini Majšperk bo v sredo (18. novembra) potekala 17. redna seja občinskega sveta. Zaradi epidemioloških ukrepov jo bodo tokrat izjemoma izvedli na daljavo. Na dnevnem redu je med drugim Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj, Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena, elaborat o oblikovanju cen glede ravnanja s komunalnimi odpadki na območju občin Spodnjega Podravja in varstva okolja. Podali bodo tudi soglasje k imenovanju direktorice Zdravstvenega doma Ptuj.

Tudi danes smo poklicali v ormoški zdravstveni dom.

V Centru starejših občanov Ormož imajo potrjeno novo okužbo. Prispevek Petra Kiriča.

Občina Ormož razpisuje podelitev nagrade Ksavra Meška, kot priznanje za izjemne dosežke na vseh področjih kulturnega ustvarjanja, ki pomembno oblikujejo kulturno življenje prebivalcev občine Ormož. Nagrada je plaketa in tri značke: zlata, srebrna in bronasta. Predloge je potrebno posredovati komisiji na posebnem obrazcu, ki je objavljen zraven razpisa na spletni strani občine, najpozneje do 31. decembra letos. Utemeljitev predloga za posamezne kandidate mora biti obširna in izčrpna, v nasprotnem primeru komisija predlogov ne bo upoštevala.

Gibanje Movember, ki se je začelo v Avstraliji in se nato razširilo po celem svetu, je pred 10 leti pognalo svoje korenine tudi v Sloveniji. Slovenski Movember sta leta 2010 ustanovila prijatelja Martin Šala in Griša Šoba. Najprej nihče ni vedel, za kaj gre, čeprav je bil Movember že nekoliko razširjen po svetu, potem pa je koncept začel cveteti in zaobjemati vse več podpornikov. Moški so znani po tem, da zelo neradi obiščejo zdravnika. Menijo, da se bo težava pozdravila sama od sebe. Za prehlade to že velja, za resnejša obolenja pa ne. Zato je pomembno, da se opravi primerne teste še preden se bolezen razvije do mere, ko je ni mogoče več ustaviti.

V znak podpore moškim boleznim si moški novembra puščajo rasti brke.

Pomagate torej pri izboljšanju moškega zdravja in ženske sreče!

 • Prometno poročilo, ponedeljek 26.september 2022 ob 15:02

  Zastoji

  Zastoj tovornih vozil je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, 1 kilometer.

  Ovire

  Na gorenjski avtocesti zaprt vozni pas med počivališčem Radovljica in priključkom Lesce proti Avstriji,, okvara tovornega vozila.

  Delo na cesti

  Promet bo na gorenjski avtocesti skozi predor Karavankepotekal izmenično enosmerno danes in jutri ponoči (26./27. 9. ter 27./28. 9.), vsako noč med 20. in 5. uro zjutraj.

  Do 13. 10. 2022 bo na dolenjski avtocesti zaprt priključek Dobruška vas, izvoz iz smeri Ljubljane in uvoz proti Obrežju.

  Več o delovnih zaporah, prometna napoved.