Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 17.11.2020

V Kulturni dvorani Sveti Tomaž bo nocoj, z začetkom ob 18. uri, (torek, 17. novembra), potekala 15. redna seja občinskega sveta Sveti Tomaž. Župan Mirko Cvetko je na dnevni red uvrstil 12 točk. Med drugim bodo obravnavali predlog odloka o proračunu občine za leto, ki prihaja, na mizi bo elaborat o oblikovanju cen storitev obvezne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž za leto 2021. Med pomembnejšimi točkami je tudi DIIP (dokumentacija) za rekonstrukcijo ceste Mala vas – Sejanci.

V Občini Majšperk bo v sredo (18. novembra) potekala 17. redna seja občinskega sveta. Zaradi epidemioloških ukrepov jo bodo tokrat izjemoma izvedli na daljavo. Na dnevnem redu je med drugim Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj, Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena, elaborat o oblikovanju cen glede ravnanja s komunalnimi odpadki na območju občin Spodnjega Podravja in varstva okolja. Podali bodo tudi soglasje k imenovanju direktorice Zdravstvenega doma Ptuj.

Tudi danes smo poklicali v ormoški zdravstveni dom.

Kako je organizirana Civilna zaščita Občine Ormož smo preverili pri poveljniku Ludviku Hriberšku.

Zanimalo nas je, kakšne so aktivnosti občinske uprave Občine Ormož, zato smo v studio radia Prlek povabili župana občine Ormož, gospoda Danijela Vrbnjaka. Več v prispevku Petra Kiriča.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Včeraj ob 11:25 uri je oškodovanka iz Republike Hrvaške na Policijski postaji naznanila KD goljufije in tatvine.

Ob 13:37 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, na dovozni poti v naselju Hermanci. Udeleženi sta bili dve vozili.

Napoved aktivnosti za danes, torek dne 17. novembra:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.