Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 18.11.2020

V Kulturni dvorani Sveti Tomaž je sinoči (torek, 17. novembra) z začetkom ob 18. uri v Kulturni dvorani pri Svetem Tomažu, potekala 15. redna seja občinskega sveta Sveti Tomaž. Župan Mirko Cvetko je na dnevni red uvrstil 12 točk. Prispevek Petra Kiriča.

V Občini Majšperk bo nocoj, v sredo (18. novembra) potekala 17. redna seja občinskega sveta. Zaradi epidemioloških ukrepov jo bodo tokrat izjemoma izvedli na daljavo. Na dnevnem redu je med drugim Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj, Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena, elaborat o oblikovanju cen glede ravnanja s komunalnimi odpadki na območju občin Spodnjega Podravja in varstva okolja. Podali bodo tudi soglasje k imenovanju direktorice Zdravstvenega doma Ptuj.

Tudi danes smo poklicali v ormoški zdravstveni dom.

Ormoška policijska postaja ima novo vodstvo. Od 16. novembra naprej jo vodi komandir Jože Šprah. Novega komandirja je k pogovoru povabil Peter Kirič.

Mestnim občinam, ki ob začasni zaustavitvi javnega potniškega prometa na nekaterih občinskih parkiriščih in z nekaterimi omejitvami omogočajo brezplačno parkiranje, se je od danes pridružila tudi ptujska. Medtem v Ljubljani vozniki LPP kot prostovoljci pomagajo v UKC Ljubljana pri logistiki, čiščenju in dezinfekciji postelj in reševalnih vozil. sta

gRajski center za družine Ormož organizira jogo za otroke. Delavnica bo jutri, v četrtek, 19. novembra ob 17.00 uri, preko aplikacije ZOOM. Delavnica je BREZPLAČNA in primerna za otroke od 3. leta naprej. NA VIR: LU Ormož

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave.

Včeraj ob 12:51 uri je ormoške policiste anonimni občan iz okolice Ormoža obvestil o sumu kršitve aktualnih Odlokov Vlade RS v zvezi preprečevanja epidemije virusa Covid-19. Na kraju policisti niso zaznali kršitve. Drugih varnostno zanimivih dogodkov policisti včeraj niso obravnavali.

Napoved aktivnosti za sredo 18. novembra:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopili v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali številko 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Prav tako bodo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.