Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 19.11.2020

Pred okužbami s koronavirusom se ni moč ubraniti niti v skrbno varovani ustanovi kot je CSO Ormož. Okužbe se kljub vsem prizadevanjem in spoštovanjem strogih ukrepov pojavljajo, zato smo k pogovoru povabili direktorico CSO Ormož, Janjo Jurkovič.

V Občini Majšperk je sinoči, v sredo (18. novembra) potekala 17. redna seja občinskega sveta. Zaradi epidemioloških ukrepov so jo tokrat izjemoma izvedli na daljavo. Na dnevnem redu je bil med drugim Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj, Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena, elaborat o oblikovanju cen glede ravnanja s komunalnimi odpadki na območju občin Spodnjega Podravja in varstva okolja. Podali so tudi soglasje k imenovanju direktorice Zdravstvenega doma Ptuj.

Poseben izziv tako za občino Ormož, kot tudi za investitorja, predstavlja sanacija plazu pri Veliki Nedelji. Na vprašanje, kako potekajo dela, je Petru Kiriču odgovarjal župan občine Ormož, gospod Danijel Vrbnjak.

Od 15. novembra naprej velja za vsa motorna vozila obvezna zimska oprema. Kako smo v Ormožu pripravljeni na zimske vozne razmere smo preverili pri najbolj znanem ormoškem vulkanizerju Ivanu Kosiju.

V Društvu za ohranjanje dediščine Prleški železničar, so v zbirko železniške dediščine na Stanici v Osluševcih prejeli zanimive, lepo ohranjene dokumente iz zgodovine železnice na našem ožjem in širšem območju. Med njimi so dokumenti prevoznikov iz zgodovine železnice v naših krajih; mednarodni tovorni listi, mednarodna prijava za carinarnico, računi. Gre za zanimive, lepo ohranjene dokumente, z bogato zgodovino, v različnih jezikih in pričajo o prevozih po železnici za raznovrstno blago, ki se danes ne prevaža več. Dokumenti so na ogled v sedežu društva v Osluševcih.

Kako je na voljo ljubiteljem knjig ormoška knjižnica Franca Ksavra Meška, boste slišali v naslednjem prispevku.

gRajski center za družine Ormož organizira jogo za otroke. Delavnica bo nocoj, v četrtek, 19. novembra začela se je ob 17.00 uri, preko aplikacije ZOOM. Delavnica je BREZPLAČNA in primerna za otroke od 3. leta naprej. NA VIR: LU Ormož

Tudi v Domu Janka Škrabana v Beltincih, kjer skrbijo za starejše varovance, imajo veliko okuženih. Direktor doma Hugo Maučec je podal naslednje obvestilo za javnost.

ČRNA KRONIKA:

Napoved aktivnosti za četrtek 18. novembra:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopili v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali na številko 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Prav tako bodo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 29.november 2020 ob 06:38

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino je prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

  Zaradi prometne nesreče je popolna zapora ceste med Izlakami in Trojanami pri Orehovici.

  Med 8. in 21. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7, 5 t.

  Popolne zapore na avtocestah in hitrih cestah:
  - Vipavska hitra cesta bo do nedelje predvidoma do 22. ure, zaprta med Šempetrom in Selom v obe smeri. Obvoz je po regionalni cesti. Priključek Vogrsko je že zaprt prav tako v obe smeri.
  - Zaradi del je zaprto počivališče Dolinsko na pomurski avtocesti proti Lendavi.
  - Na štajerski avtocesti bo zaradi interventnih del na regionalni cesti zaprt uvoz Domžale proti Mariboru, predvidoma med 6. in 19. uro.

  V noči na sredo in četrtek bo v predoru Karavanke promet potekal izmenično enosmerno od 20. do 5. ure.

  Popolne zapore zaradi del na drugih državnih cestah:
  - Križevci - Ljutomer, pri Šalincih od 7. do 15. ure.
  - Trebnje - Mokronog, v Mirni, v ponedeljek od 6. do 16. ure.
  - Hoče - Pohorska vzpenjača, v Hočah zaprt rondo Hoče predvidoma do 2. decembra.

  V torek, 1. 12. 2020, začnejo veljati nekatere spremembe prometne ureditve skozi predor Karavanke za izredne prevoze.

  Aktualne informacije o ukrepih glede koronavirusa.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 28.11.2020
RADIOaktivnih11 - 24.11.2020