Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 19.11.2020

Pred okužbami s koronavirusom se ni moč ubraniti niti v skrbno varovani ustanovi kot je CSO Ormož. Okužbe se kljub vsem prizadevanjem in spoštovanjem strogih ukrepov pojavljajo, zato smo k pogovoru povabili direktorico CSO Ormož, Janjo Jurkovič.

V Občini Majšperk je sinoči, v sredo (18. novembra) potekala 17. redna seja občinskega sveta. Zaradi epidemioloških ukrepov so jo tokrat izjemoma izvedli na daljavo. Na dnevnem redu je bil med drugim Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj, Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena, elaborat o oblikovanju cen glede ravnanja s komunalnimi odpadki na območju občin Spodnjega Podravja in varstva okolja. Podali so tudi soglasje k imenovanju direktorice Zdravstvenega doma Ptuj.

Poseben izziv tako za občino Ormož, kot tudi za investitorja, predstavlja sanacija plazu pri Veliki Nedelji. Na vprašanje, kako potekajo dela, je Petru Kiriču odgovarjal župan občine Ormož, gospod Danijel Vrbnjak.

Od 15. novembra naprej velja za vsa motorna vozila obvezna zimska oprema. Kako smo v Ormožu pripravljeni na zimske vozne razmere smo preverili pri najbolj znanem ormoškem vulkanizerju Ivanu Kosiju.

V Društvu za ohranjanje dediščine Prleški železničar, so v zbirko železniške dediščine na Stanici v Osluševcih prejeli zanimive, lepo ohranjene dokumente iz zgodovine železnice na našem ožjem in širšem območju. Med njimi so dokumenti prevoznikov iz zgodovine železnice v naših krajih; mednarodni tovorni listi, mednarodna prijava za carinarnico, računi. Gre za zanimive, lepo ohranjene dokumente, z bogato zgodovino, v različnih jezikih in pričajo o prevozih po železnici za raznovrstno blago, ki se danes ne prevaža več. Dokumenti so na ogled v sedežu društva v Osluševcih.

Kako je na voljo ljubiteljem knjig ormoška knjižnica Franca Ksavra Meška, boste slišali v naslednjem prispevku.

gRajski center za družine Ormož organizira jogo za otroke. Delavnica bo nocoj, v četrtek, 19. novembra začela se je ob 17.00 uri, preko aplikacije ZOOM. Delavnica je BREZPLAČNA in primerna za otroke od 3. leta naprej. NA VIR: LU Ormož

Tudi v Domu Janka Škrabana v Beltincih, kjer skrbijo za starejše varovance, imajo veliko okuženih. Direktor doma Hugo Maučec je podal naslednje obvestilo za javnost.

ČRNA KRONIKA:

Napoved aktivnosti za četrtek 18. novembra:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopili v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali na številko 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Prav tako bodo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

 

 • Požar, eksplozija 26. 09. 2022 09:40
  Ob 9.40 so gasilci PGD Podlehnik ponovno posredovali v naselju Ložina v občini Podlehnik, kjer so pogorišče gospodarskega poslopja prekopali in dodatno zalili z vodo.
 • Požar, eksplozija 25. 09. 2022 23:59
  Ob 23.59 je v naselju Ložina, občina Podlehnik, na požarišču gospodarskega poslopja začelo tleti. Gasilca PGD Podlehnik sta požar pogasila.
 • Požar, eksplozija 25. 09. 2022 16:53
  Ob 16.53 je v naselju Ložina, občina Podlehnik, gorelo gospodarsko poslopje. Gasilci PGD Podlehnik, Leskovec, Žetale in Tržec so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar in s termovizijsko kamero pregledali požarišče.
 • Tehnična in druga pomoč 25. 09. 2022 11:38
  Ob 11.38 so na Tomšičevi ulici v Lendavi gasilci PGD Lendava s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v stanovanjskem bloku in tako omogočili vstop reševalcem NMP do onemogle osebe.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 26.september 2022 ob 15:33

  Zastoji

  Na mestnih obvoznicah in cestah iz mestnih središč je upočasnjen promet zaradi popoldanske prometne konice.

  Ovire

  Na gorenjski avtocesti zaprt vozni pas med počivališčem Radovljica in priključkom Lesce proti Avstriji, okvara tovornega vozila. Nastal je zastoj, 500 metrov.

  Delo na cesti

  Promet bo na gorenjski avtocesti skozi predor Karavankepotekal izmenično enosmerno danes in jutri ponoči (26./27. 9. ter 27./28. 9.), vsako noč med 20. in 5. uro zjutraj.

  Do 13. 10. 2022 bo na dolenjski avtocesti zaprt priključek Dobruška vas, izvoz iz smeri Ljubljane in uvoz proti Obrežju.

  Več o delovnih zaporah, prometna napoved.