Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 20.11.2020

Dvorana v Miklavžu pri Ormožu je dokončana. Kakšne načrte ima občina Ormož z njo, smo povprašali župana Danijela Vrbnjaka. Prispevek Petra Kiriča.

Danes, 20. novembra obeležujemo Dan splošnih knjižnic. Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož je pripravila video, s katerim se boste lahko sprehodili po ormoški knjižnici in začutili njen utrip na virtualen način.NA

Manjši kraji po Sloveniji se že precej časa soočajo z izgubo bankomatov. Banke jih namreč zaradi zmanjševanja stroškov na veliko ukinjajo. Težave so se na občini Sveti Tomaž lotili po svoje in se odločili, da sami prevzamejo stroške vzdrževanja. Na to temo je med drugim tekla beseda tudi na 15. redni seji Občinskega sveta Sveti Tomaž.

V okviru nadstandardnega programa so na OŠ Velika Nedelja učencem ponudili delavnice lego robotike. Septembra, ko so učenci še hodili v šolo, so sedem delavnic izvedli zunanji izvajalci iz podjetja Doxakey. Učenci so na delavnicah programirali lego robote, med drugim so programirali robotski sesalec. Z delavnicami so si učenci pridobili izkušnje s področja robotike in uporabno znanje usmerjeno v prihodnost. Ker je bilo za delavnice izjemno zanimanje, jih bodo v prihodnosti na šoli še izvedli, nam je sporočila Nina Žnidarič iz OŠ Velika Nedelja. KGŠ

Kakšne bodo posledice za otroke, ki jih povzroča omejevanje življenja otrok in mladostnikov v povezavi s koronavirusom smo izvedeli pri predsednici Sekcije za otroško in mladostniško klinično psihologijo, dr. Andreji Mikuž.

V gRajskem centru za družine Ormož nudijo pomoč pri učenju ali dodatno razlago učne snovi. Pomoč nudijo pri osnovnošolski angleščini in osnovnošolskih predmetih do 5. razreda OŠ. Učna pomoč, dodatna razlaga učne snovi, pogovor ali spodbuda je na voljo preko spleta. Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Občina Ormož. NA vir: LU ormož

V Društvu za ohranjanje dediščine Prleški železničar, so v zbirko železniške dediščine na Stanici v Osluševcih prejeli zanimive, lepo ohranjene dokumente iz zgodovine železnice na našem ožjem in širšem območju. Med njimi so dokumenti prevoznikov iz zgodovine železnice v naših krajih; mednarodni tovorni listi, mednarodna prijava za carinarnico, računi. Gre za zanimive, lepo ohranjene dokumente, z bogato zgodovino, v različnih jezikih in pričajo o prevozih po železnici za raznovrstno blago, ki se danes ne prevaža več. Dokumenti so na ogled v sedežu društva v Osluševcih.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24-urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Policisti PP Ormož so včeraj 40 letniku iz območja občine Ormož zasegli en naboj kalibra 5, 65 mm, za katerega ni imel ustrezne orožne listine. Kršitelju bo izdana odločba o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o orožju. Za omenjeni prekršek je predpisana globa v višini 500 evrov.

Policisti PP Ormož so v zadnjih 24 - urah pri poostrenem nadzoru nad kršitvijo aktualnih odlokov v zvezi preprečevanja Covid-19 ugotovili tri kršitve. Vsem trem kršiteljem je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o nalezljiv bolezni.

Napoved aktivnosti za četrtek 18. novembra:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopili v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali na številko 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Prav tako bodo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 29.november 2020 ob 05:11

  Zaradi prometne nesreče je popolna zapora ceste med Izlakami in Trojanami pri Orehovici.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7, 5 t.

  Popolne zapore na avtocestah in hitrih cestah:
  - Vipavska hitra cesta bo do nedelje predvidoma do 22. ure, zaprta med Šempetrom in Selom v obe smeri. Obvoz je po regionalni cesti. Priključek Vogrsko je že zaprt prav tako v obe smeri.
  - Na štajerski avtocesti bo zaradi interventnih del na regionalni cesti v nedeljo zaprt uvoz Domžale proti Mariboru, med 6. in 19. uro.
  - Zaradi del je zaprto počivališče Dolinsko na pomurski avtocesti proti Lendavi.

  Popolne zapore zaradi del na drugih državnih cestah:
  - Trebnje - Mokronog, v Mirni, v ponedeljek od 6. do 16. ure.
  - Hoče - Pohorska vzpenjača, v Hočah zaprt rondo Hoče predvidoma do 2. decembra.

  V torek, 1. 12. 2020, začnejo veljati nekatere spremembe prometne ureditve skozi predor Karavanke za izredne prevoze.

  Aktualne informacije o ukrepih glede koronavirusa.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 28.11.2020
RADIOaktivnih11 - 24.11.2020