Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 21.11.2020

Občina Ormož je za rdečo cono, kamor se premeščajo stanovalci Centra starejših občanov obolelih za novim koronavirusom, izbrala Psihiatrično bolnišnico Ormož. Več v prispevku Petra Kiriča.

Poročali smo, da imajo veliko obolelih za covidom 19 tudi v Domu Janka Škrabana Beltinci. Direktor doma dr. Hugo Maučec je v izjavi za javnost povedal, da se razmere umirjajo in da so v domu znova vzpostavili belo cono.

V Občini Središče so zadovoljni z opravljenimi investicijami in vzdrževalnimi deli. Kaj vse so počeli boste izvedeli v prispevku Petra Kiriča.

Na seji pri svetem Tomažu je svoje poročilo predstavil tudi vodja medobčinskega redarstva Robert Brkič.

Potem ko na vinorodnem območju Lendavskih in Dolgovaških goric letošnjo jesen niso zaznamovali s tradicionalnimi prireditvami v čast mlademu vinu, je Zavod za turizem in razvoj Lendava vinogradnike in vinarje povabil, da se predstavijo skozi video predstavitve na spletu. Na poziv se je jih je odzvalo deset. STA

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je uradnem listu včeraj objavilo peti javni razpis za pridobitev nepovratnih sredstev za odpravo škode in obnovo po naravnih ujmah. Na voljo je 2,55 milijona evrov, vlogo pa je mogoče oddati do obvestila o zaprtju razpisa. STA

V gRajskem centru za družine Ormož nudijo pomoč pri učenju ali dodatno razlago učne snovi. Pomoč nudijo pri osnovnošolski angleščini in osnovnošolskih predmetih do 5. razreda OŠ. Učna pomoč, dodatna razlaga učne snovi, pogovor ali spodbuda je na voljo preko spleta. Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Občina Ormož. NA, vir: LU Ormož

ČRNA KRONIKA:

Gasilci iz prostovoljnega društva Vitan - Kog so sinoči po 18. uri odstranili dve drevesi, ki sta padli na cesto v Lačavesi, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

 • Prometno poročilo, nedelja 29.november 2020 ob 06:07

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino je prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

  Zaradi prometne nesreče je popolna zapora ceste med Izlakami in Trojanami pri Orehovici.

  Med 8. in 21. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7, 5 t.

  Popolne zapore na avtocestah in hitrih cestah:
  - Vipavska hitra cesta bo do nedelje predvidoma do 22. ure, zaprta med Šempetrom in Selom v obe smeri. Obvoz je po regionalni cesti. Priključek Vogrsko je že zaprt prav tako v obe smeri.
  - Na štajerski avtocesti bo zaradi interventnih del na regionalni cesti v nedeljo zaprt uvoz Domžale proti Mariboru, med 6. in 19. uro.
  - Zaradi del je zaprto počivališče Dolinsko na pomurski avtocesti proti Lendavi.

  Popolne zapore zaradi del na drugih državnih cestah:
  - Križevci - Ljutomer, pri Šalincih od 7. do 15. ure.
  - Trebnje - Mokronog, v Mirni, v ponedeljek od 6. do 16. ure.
  - Hoče - Pohorska vzpenjača, v Hočah zaprt rondo Hoče predvidoma do 2. decembra.

  V torek, 1. 12. 2020, začnejo veljati nekatere spremembe prometne ureditve skozi predor Karavanke za izredne prevoze.

  Aktualne informacije o ukrepih glede koronavirusa.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 28.11.2020
RADIOaktivnih11 - 24.11.2020