Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 26.11.2020

Občina Ormož je izdala O D R E D B O o začasni oprostitvi plačila najemnin za poslovne prostore v lasti Občine Ormož in začasni oprostitvi uporabnin prodajalcem na Tržnici v Ormožu. Najemnike poslovnih prostorov za opravljanje dejavnosti v lasti Občine Ormož ter društva, ki imajo v najemu prostore, ki so v lasti Občine Ormož obveščajo, da se za čas od dneva razglasitve epidemije, to je od 19. oktobra 2020 do njegovega preklica oprosti plačila najemnine. Začasno se od dneva razglasitve epidemije, to je od 19. oktobra 2020 do njegovega preklica, oprosti tudi plačilo uporabnine prodajalcem živilskih in neživilskih izdelkov na Tržnici v Ormožu. NA VIR: OBČINA ORMOŽ

Na zadnji seji občinskega sveta pri Svetem Tomažu so obravnavali tudi postavitev bankomata, ki ga je na svoje stroške postavila Občina Sveti Tomaž, zaradi zadovoljevanja potreb prebivalcev občine.

Stanje v Centru starejših občanov Ormož, ostaja resno, a ga po besedah tamkajšnje direktorice Janje Jurkovič, obvladujejo. Z direktorico se je pogovarjal Peter Kirič.

Včeraj ( 25.11.2020) je Dom Janka Škrabana obiskal Cveto Uršič, državni sekretar Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti in z direktorjem doma, dr. Hugom Maučecem, ter predstavnikom ustanovitelja, župnikom v župniji Beltinci, Borisom Kučkom, govoril o nadaljevanju aktivnost preprečitve okužb s koronavirusom.

Po sestanku je direktor doma dr. Hugo Maučec povedal:

Cveto Uršič, državni sekretar Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti je po obisku ocenil razmere.

O razmerah v domovih za starejše je Cveto Uršič dejal:

Izobraževanje osnovnošolcev na daljavo poteka tudi na OŠ Središče ob Dravi. Več v prispevku.

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož je izdal muzejski zbornik Umetnost Ptuja in ptujski umetniki. Zbornik je plod širšega sodelovanja, saj so prispevke, ki prinašajo številna nova spoznanja o umetnosti in umetnikih mesta, poleg muzejskih sodelavcev napisali tudi poznavalci tematike in strokovnjaki iz sorodnih institucij. Tiskani izvod zbornika je možno dvigniti na upravi Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož vsak delovnik med 12. in 15. uro. PH

Dijaki Ekonomske šole ŠC Ptuj so pripravili spletni dogodek za zdravstvene delavce. Dogodek je potekal danes, v četrtek, 26. novembra ob 15.30. Z dogodkom so se želieli dijaki zahvaliti vsem zdravstvenim delavcem za njihovo požrtvovalno delo v času epidemije covid-19. NA

gRajski center za družine Ormož vabi na spletno delavnico Joga za otroke. Delavnica bo potekala danes, v četrtek, 26. novembra z začetkom ob 17.00, preko aplikacije ZOOM. NA

ČRNA KRONIKA:

Policisti PP Ormož so včeraj, 30 minut po polnoči, v Mihovcih pri Veliki Nedelji ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil turški državljan z urejenim statusom v Belgiji. Ugotovljeno je bilo, da je v vozilu prevažal tri ilegalne pribežnike, državljane Turčije.

Osumljenemu je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo priveden na Okrožno sodišče Ptuj, zaradi suma storitve kaznivega dejanja »Prepovedano prehajanje mej ali ozemlja države«, ilegalni pribežniki pa bodo po končanem postopku predani hrvaškim varnostnim organom.

Napoved aktivnosti za četrtek 26. novembra:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali številko113.

Policisti bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

 

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  ORMOŽ
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 05:07

  Burja:
  - na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in Nanosom je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton;
  - na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipava pa prepoved velja za vsa omenjena vozila ne glede na težo.

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  V noči nanedeljo, od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta vzhodna ljubljanska obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - V noči na nedeljo bo predor zaprt med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko Ljubelja in Korenskega sedla.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021