Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 27.11.2020

Občina Ormož je izdala O D R E D B O o začasni oprostitvi plačila najemnin za poslovne prostore v lasti Občine Ormož in začasni oprostitvi uporabnin prodajalcem na Tržnici v Ormožu. Najemnike poslovnih prostorov za opravljanje dejavnosti v lasti Občine Ormož ter društva, ki imajo v najemu prostore, ki so v lasti Občine Ormož obveščajo, da se za čas od dneva razglasitve epidemije, to je od 19. oktobra 2020 do njegovega preklica oprosti plačila najemnine. Začasno se od dneva razglasitve epidemije, to je od 19. oktobra 2020 do njegovega preklica, oprosti tudi plačilo uporabnine prodajalcem živilskih in neživilskih izdelkov na Tržnici v Ormožu.

V petkovem jutru smo poklicali doktorico Alenko Simonič in preverili kakšno je stanje z okuženostjo na Ormoškem na današnji dan. Več v prispevku Petra Kiriča.

Da bi izvedeli, kaj je pisalo v okrožnici, ki so jo včeraj prejeli ravnatelji osnovnih šol s strani Ministrstva za izobraževanje znanost in šport, smo poklicali ravnateljico osnovne šole Sveti Tomaž, gospo Irmo Murad. Več v prispevku Vesne Osterc.

V sredo so bila v okviru Nacionalnega posveta mladinskega sektorja podeljena državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec je podelila tri priznanja. Med nagrajenci je bila tudi vodja mladinskih programov v Mladinskem centru Ormož, Marijana Korotaj. Prejela je priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju. Marijana je v svojem 15- letnem delu vzpostavila Mladinski center Ormož, začrtala cilje in smernice njegovega delovanja, razvijala mladinske programe in bila ustvarjalka mnogih idej in s tem pripomogla, da je Mladinski center Ormož prisoten tudi na mednarodnem prizorišču, so še zapisali v Ljudski univerzi Ormož. PH

Na zadnji seji občinskega sveta pri Svetem Tomažu so predstavili tudi projekte, ki jih bodo izvajali. Prispevek Vesne Osterc.

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož je izdal muzejski zbornik Umetnost Ptuja in ptujski umetniki. Zbornik je plod širšega sodelovanja, saj so prispevke, ki prinašajo številna nova spoznanja o umetnosti in umetnikih mesta, poleg muzejskih sodelavcev napisali tudi poznavalci tematike in strokovnjaki iz sorodnih institucij. Tiskani izvod zbornika je možno dvigniti na upravi Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož vsak delovnik med 12. in 15. uro. PH

Rak je v Sloveniji velik zdravstveni, družbeni in ekonomski problem. Podatki tudi kažejo, da je v Sloveniji rak debelega črevesa in danke med 5 najpogostejšimi raki pri obeh spolih skupaj. Za rakom debelega črevesa in danke povprečno vsako leto zboli več kot 1300 ljudi.S presejalnim Programom Svit zmanjšujemo število na novo obolelih ljudi, saj lahko z odkritjem in odstranitvijo predrakavih sprememb preprečimo razvoj raka na debelem črevesu in danki. Program Svit vključuje moške in ženske v starosti od 50 do 74 let, ki so v program vabljeni po vnaprej določenem načrtu v obdobju dveh let. Program Svit kljub spreminjajoči se epidemiološki situaciji zaradi covid-19, še naprej deluje. Sodelovanje v Programu Svit je varno za vse, ki so v njegovo izvajanje vključeni.

ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 221 klicev, od tega 51 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

- 9 kaznivih dejanj,

- 7 prometnih nesreč I. kategorije,

- 1 prometno nesrečo III. kategorije v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,

- 2 povoženji živali,

- 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,

- 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,

- 1 kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja,

- 1 nesrečo pri delu.

PEŠKA HUDO POŠKODOVANA:

Včeraj, okoli 14.55 je 89-letni moški vozil osebni avtomobil po Zagrebški cesti v naselju Maribor, iz smeri Tezna proti Pobrežju. V semaforiziranem križišču z Nasipno ulico, je pri zeleni luči na semaforju zavijal levo, na Nasipno ulico v smeri Titove ceste, pri tem pa izsilil prednost peški, ki je ravno tedaj prečkala vozišče z njegove desne, pri zeleni luči za pešce.
Zaradi tega je med zavijanjem s prednjim levim bočnim delom vozila trčil v levo bočno stran peške. Slednja se je v trčenja hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so je prepeljali v UKC Maribor.

Včeraj, ob 16.03 je pri naselju Dolane, v občini Cirkulani, med obnovitvenimi deli pri Borlskem gradu prišlo do delovne nesreče. Pri razstavljanju se je gradbeni žerjav s konstrukcijo sesedel, pri čemer je en delavec padel s podesta v globino 15 metrov in umrl na kraju nesreče. Dva delavca sta padla z višjega na nižji podest, eden si je huje poškodoval nogo, drugi pa ima hude poškodbe na glavi. Reševalci NMP so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor. Gasilci PGD Ptuj in Cirkulane so na gradbišču preventivno odklopili elektriko, zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, s pomočjo avto lestve rešili poškodovanca ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Na kraju nesreče so bile prisotne vse pristojne službe, cesta Dolane–Zavrč pa je bila med intervencijo zaprta za ves promet.

Ob 2.47 je v naselju Trotkova v občini Benedikt drevo padlo na streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Benedikt so drevo, ki je poškodovalo del ostrešja s kritino, dve strešni okni in prostore v mansardnem delu objekta, odstranili iz strehe. Poškodovana okna so začasno prekrili s PVC folijo.

 

 

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  ORMOŽ
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 04:08

  Zaradi prometne nesreče je zaprt vozni pas na dolenjski avtocesti med priključkom Šmarje Sap in Grosuplje - Zahod proti Novemu mestu.

  Burja:
  - na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in Nanosom je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton;
  - na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipava pa prepoved velja za vsa omenjena vozila ne glede na težo.

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  V noči nanedeljo, od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta vzhodna ljubljanska obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - V noči na nedeljo bo predor zaprt med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko Ljubelja in Korenskega sedla.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021