Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 30.11.2020

Tudi danes smo poklicali v zdravstveni dom Ormož. Z zdravnico Alenko Simonič se je pogovarjal Peter Kirič.

Kakšna bo praznična podoba Ormoža smo izvedeli v pogovoru z županom Občine ORMOŽ, Danijelom Vrbnjakom.

Kaj je novega na področju kmetijskih razpisov nam je predstavil Bojan Mlakar iz Kmetijsko svetovalne službe Ormož. Prispevek Petra Kiriča:

Elektro Maribor s pomočjo humanitarnih organizacij, ki delujejo na območju Maribora, nadaljuje letošnji cikel tradicionalne pomoči organizacijam na oskrbnem območju družbe. Tri donacije, vsaka v vrednosti po 1.800 EUR, je namenila trem humanitarnim organizacijam: Rdečemu križu – Območnemu združenje Maribor, Nadškofijski Karitas Maribor in Zvezi prijateljev mladine Maribor. NA

Že v začetku novembra so na ptujskem Mestnem trgu postavili prvo božično drevo. Tudi praznične lučke so že nameščene, samo prižgati jih je treba. Iz ptujske mestne hiše so sporočili, da jih bodo prižgali enkrat v tem tednu, točne ure zaradi bojazni zbiranja ljudi ne bodo vnaprej povedali. Na Ptuju bodo letos za okrasitev smrek in ulic porabili okoli štiri kilometre in pol led luči. Okrasitev bodo nadgradili še z nekaj 3D svetlobnimi motivi in nizom okraskov na drogovih javne razsvetljave, za kar bodo porabili okoli 35.000 evrov. PH

V novi oddaji Prleški brlužjak vam tokrat predstavljamo Matijo Bratušo iz Središča ob Dravi. Matija izdeluje klopotce in druge lesne izdelke.

ŠPORT:

Rokometaši Jeruzalema Ormoža nadaljujejo zmagoviti niz. V 11. krogu lige NLB so v soboto v slovenski prestolnici dosegli šesto zmago. V prvem polčasu so bili v podrejenem položaju, v drugem so dvignili raven svoje igre in Slovanu prizadejali osmi poraz. Srečanje se je končalo z 31:33. Z novima dvema točkama ostajajo na visokem 5. mestu prvenstvene lestvice.

Ljubljančani so začeli odločno. Za dva zadetka prednosti sta poskrbela Martinovič in Topolovec za vodstvo s 4:2. V 18. minuti so domači rokometaši po seriji štirih uspešnih napadov brez pravega odgovora Ormoža povedli z 11:6. Izkazal se je vratar domačih Vladimir Gošić. Za Vinarje sta do odmora uspela zadeti Martin Hebar in Bojan Čudić. Sanković je postavil končni rezultat polčasa 16:13.

V nadaljevanje so Ormožani strnili svoje vrste v obrambi in streli Ljubljančanov, ki so prej rešetali mrežo, več niso našli svojega cilja. Po desetih minutah drugega polčasa so po strelu Jureta Kocbeka gostje prvič na tekmi izenačili na 20:20. Kmalu za tem sta Hebar in Rok Žuran poskrbela za najvišjo prednost Ormoža 21:24. Varovanci trenerja Saše Prapotnika so nato še nekajkrat povedli s tremi goli; 22:25, 23:26 in 24:27.

Čemas je domačim pet minut pred koncem srečanja vlil nekaj upanja, po tem ko je z dvema zadetkoma izenačil na 28:28. Izid je bil izenačen tudi na 29:29, v 55. minuti, a je končnica minila v znamenju varovancev trenerja Prapotnika. Za vodstvo 29:31 sta v zadela Čudić in Hebar. Do konca srečanja sta za Ormožane zadela še Ciglar in Kosi.

Je po srečanju povedal Martin Hebar, ki se je ekipi pridružil po 14. dnevih premora.

V ormoški ekipi sta bila najbolj učinkovita Jure Kocbek z devetimi in Martin Hebar z osmimi goli, v ljubljanski sta Matevž Čemas in Patrik Martinović dosegla po šest zadetkov. Trener Slovana, Aleš Repina.

V preostalih srečanjih 11. kroga je Celje z 21:39 odpravilo Izolo, Ljubljana je z 28:29 izgubila z Ribnico, Dobova je s 24:25 premagala Loko. Tekmi Gorenje-Koper in Maribor-Krka sta bili preloženi. Trimo je izgubil prvo tekmo v sezoni; s 27:25 je bil boljši Slovenj Gradec, ki bo naslednji nasprotnik rokometašev Jeruzalema Ormoža v 12. krogu lige NLB.

Na prvenstveni lestvici vodijo Celjani z 18. točkami, dve manj imajo drugi Trebanjci. Sledita Gorenje in Slovenj Gradec s 14. točkami; na petem mestu so rokometaši Jeruzalema Ormoža z 12. točkami. Varovanci trenerja Saše Prapotnika tako ostajajo v boju za najvišja mesta.

Je sklenil Martin Hebar.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policiste in policisti so v zadnjih 72- urah obravnavali naslednje dogodke:

PETEK 27. 11. 2020
Ob 9.05 uri so prijeli šest tujih državljanov, ki so ilegalno vstopili v Republiko Slovenijo iz Hrvaške. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za polnoletne osebe iz držav Togo in Burkina Faso. Za prekršek jim je bila izrečena globa. Po končanem postopku so jih vrnili hrvaškim varnostnim organom. Ob 14.48 uri so občanu zasegli zvito cigareto, v kateri so se nahajali posušeni rastlinski delci za katere je bilo sumiti, da gre za prepovedano drogo. Zasežen predmet so poslali na analizo. Po opravljenem testu sledi ustrezni ukrep.

SOBOTA 28. 11. 2020
Ob 02.25 uri so izdali plačilni nalog moškemu, ki je kršil odlok glede policijske ure. Ob 09.00 uri so hrvaškim varnostnim organom uspešno izročili šest tujcev, ji so jih pri ilegalnem prehodu meje zasačili dan prej. Ob 14:45 uri so imeli v postopku osebo, ki je pred tem na nedovoljen način vstopila v Slovenijo. V postopku ugotovljeno, da gre za državljana Srbije z urejenim statusom v Republiki Sloveniji. Zaradi kršitve Zakona o tujcih mu je bil izročen plačilni nalog, prav tako pa mu je bilo vročeno potrdilo o napotitvi v karanteno na domu.

NEDELJA 29. 11. 2020
Ob 19:00 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju pri zbiranju obvestil ni zaznala elementov prekrška oz. kaznivega dejanja. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 30. 11. 2020:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki; 02 741 08 50 ali 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

 

 

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 06:53

  Na štajerski avtocesti med priključkoma Krtina in Domžale je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas proti Ljubljani.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in ljubljanski južni obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021