Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 02.12.2020

Tokratni lokalni utrip začenjamo z veselo novico, ki prihaja iz Gimnazije Ormož, kjer so bili obveščeni, da je Ministrstvo za šolstvo in šport umestilo program »Zdravstvene vzgoje« v izobraževalni program Gimnazije Ormož. Razpisanih je 28 mest za vpis novink in novincev, ki se bodo prvič v zgodovini ormoške Gimnazije začeli izobraževati 1. septembra 2021. Več jutri. PK

V ponedeljek, 30.novembra, je v Ormožu na lokaciji pri gradu potekala namestitev knjigobežnice, ki simbolizira odprto knjižnico in možnost dostopa do knjig, znanja in napredka. Mag. Dominik Bombek, koordinator za izobraževanje in stike z javnostjo iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) , partner projekta Zeleni trikotnik, je povedal, da je njihovo poslanstvo varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. Uresničujejo ga z naravovarstvenim, raziskovalnim, izobraževalnim in publicističnim delom, pri čemer sodelujejo s številnimi nevladnimi in vladnimi organizacijami.

Poklicali smo Alenko Simonič, dr. med iz ormoškega zdravstvenega doma, da izvemo aktualno stanje koronavirusne okuženosti.

Poklicali smo na osnovno šolo Miklavž pri Ormožu. Z ravnateljem, Vladom Hebarjem, se je pogovarjala Vesna Osterc.

V Knjižnici Ormož so pripravili priložnostno razstavo, ob 120letnici rojstva dr. Stanka Cajnkarja, duhovnika, dramatika, pisatelja, esejista in urednika, ki se je rodil 25. aprila 1900 v Savcih pri Svetem Tomažu. Razstavo si lahko ogledate do konca januarja prihodnjega leta. Cajnkar je v izhodišče svojih literarnih del postavljal razpravljanja o človeku in Bogu. Pisal je romane (Noetova Barka, Sloven iz Petovije), povesti in dramska dela (Potopljeni svet, Za svobodo, Zvestoba, Petovijska tragedija, Križnarjevi, V planinah, Po vrnitvi), objavljal znanstvene in strokovne članke ter deloval kot urednik. S poučevanjem, pisanjem ter politično dejavnostjo je pomembno prispeval k ureditvi odnosov med Katoliško cerkvijo in socialistično družbo v Sloveniji. Njegove ustvarjalne načrte je 17. januarja 1977 prekrižala srčna kap. Pokopan je na pokopališču v rojstnem Svetem Tomažu.

Kakšne so težave v povezavi z izgubo delovnih mest, kako je z možnostjo vključevanja delavcev, ki so bili dalj časa brezposelni nazaj na trg dela, nam je zaupala direktorica centra ponovne uporabe dr. Marinka Volk.

Vodjo kmetijsko svetovalne službe, izpostava Ormož, gospoda Bojana Mlakarja, je Peter Kirič povprašal, kakšni so aktualni razpisi v kmetijstvu.

ČRNA KRONIKA:

Včeraj zjutraj so v Pršetincih v občini Sv. Tomaž ormoški gasilci s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in s tem omogočili dostop reševalcem do onemogle osebe, so sporočili ormoški policisti. Popoldne so ivanjkovski gasilci na Runču v občini Ormož prav tako s tehničnim posegom odprli podstrešna vrata na objektu stare šole, piše v poročilu Uprave za zaščito in reševanje. Ormoški policisti so včeraj v Ormožu obravnavali tudi poškodbo vozila na parkirišču.

Požar je včeraj popoldne zajel stanovanjsko hišo v Ključarovcih, v občini Križevci. Pri gašenju je sodelovalo pet prostovoljnih gasilskih društev, in sicer Ključarovci, Boreci, Kokoriči, Lukavci in Križevci pri Ljutomeru. Ogenj je poškodoval del ostrešja in fasade, so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 05:35

  Zaradi okvare avtobusa je oviran promet na štajerski avtocesti pred izvozom Šempeter proti Mariboru.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.


  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  V noči nanedeljo, od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta vzhodna ljubljanska obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - V noči na nedeljo bo predor zaprt med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko Ljubelja in Korenskega sedla.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021