Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 04.12.2020

Občina Ormož se trudi v teh dneh pričarati vsaj nekaj prazničnega vzdušja. Z direktorico občinske uprave, Mileno Debeljak se je pogovarjal Peter Kirič.

Nocoj, v času našega poročanja, bodo slovesen prižig lučk opravili v Ormožu, o čemer smo že poročali, in tudi v Občini Središče ob Dravi. Tako kot prejšnja leta, so lepo okrasili prostor na trgu, kjer so v minulih letih organizirali praznični bazar in se družili. Letos prazničnega bazarja in druženja ne bo, saj bi se želeli čim prej vrniti v običajne tirnice življenja in dela. Gotovo pa bo praznična okrasitev in osvetlitev pripomogla k lepšemu vzdušju občank in občanov Občine Središče ob Dravi.PK

Peter Kirič je poklical poveljnika civilne zaščite Ormož, gospoda Ludvika Hriberška, in ga povprašal, kakšna priporočila ima civilna zaščita za čas epidemije.

V nadaljevanju sledi poročilo iz ormoškega Zdravstvenega doma.

Med najbolj prizadetimi gospodarskimi panogami sta zaradi epidemije zagotovo gostinstvo in turizem. Da bi izvedeli, kako se z nastalo situacijo soočajo v gostilni Taverna iz Jeruzalema, smo poklicali tamkajšnjega najemnika gostilne, Dina Kruhoberca. Prispevek Peter Kirič.

Praznično vzdušje si bodo pričarali tudi v Krajevni skupnosti Podgorci. Na kak način boste izvedeli v prispevku Vesne Osterc.

Včeraj, dne 3.decembra, je na Stanici v Osluševcih potekal sestanek članov Društva za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine Prleški železničar. Govorili so o izdaji Zbornika, ki je v zaključni fazi, oblikovanju koledarja za leto 2021, planu dela za prihodnje leto in zbiranju izjav za del dohodnine, ki jo ob podpisu izjave vsak posameznik lahko nameni za podporo delovanja društva Prleški železničar. Izjavo je moč oddati elektronsko na spletni strani FURS-a med e-davki. Izjave je mogoče podpisati tudi na sedežu društva na Stanici. PK

Folklorna skupina Kulturnega društva Podgorci, vsako prvo decembrsko soboto pripravi letni koncert, ki pa bo letos spletni. Odločili so se, da pričarajo koncert kar v vaših domovih, na najboljših sedežih te sezone. Izvedeli boste marsikatero podrobnost in zanimivost, zato nikar ne zamudite spletnega koncerta, ki bo to soboto, ob 20. uri na YouTube in Facebook kanalu. PH

ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 164 klicev, od tega 52 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 7 kaznivih dejanj,

- 1 osumljenca so pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

- 8 prometnih nesreč I. kategorije,

- 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,

- 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,

- 4 povoženja divjadi,

- 4 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 1 na javnem kraju in 3 v zasebnih prostorih,

- 1 kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Včeraj, malo preko poldneva, so policisti na Čufarjevi ulici v Mariboru ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker so pri kontroli ugotovili, da je vozil motorno vozilo čeprav nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Pristojnemu sodišču bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 05:58

  Zaradi okvare avtobusa je močno oviran promet na štajerski avtocesti na izvozu Šempeter iz smeri Ljubljane, izvoz je prevozen samo za osebna vozila.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.


  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021