Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 08.12.2020

V ponedeljek, 7. decembra, ob 16. uri, se je začela 16. redna seja občinskega sveta Občine Ormož. Posebnost seje, na kateri bodo svetnice in svetniki obravnavali 17 točk dnevnega reda bo v načinu izvedbe. Seja je namreč potekala na daljavo z uporabo spletnega videokonferenčnega orodja. Zakaj taka odločitev pojasnjuje župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak.

Poklicali smo v Zdravstveni dom Ormož. Prispevek Petra Kiriča.

S pričetkom kurilne sezone je potrebno tudi preveriti delovanje kurilnih naprav in jih po potrebi očistiti. Koliko čiščenj na leto opravimo je odvisno od vrste kuriva, ki ga uporabljamo v pečeh. Za več nasvetov smo povprašali dimnikarskega mojstra, gospoda Davida Grubiča. Prispevek je pripravil Peter Kirič.

Izgradnja hitre ceste med Ormožem in Ptujem se vleče in zapleta že mnoga leta. Da bi izvedeli čimbolj verodostojne informacije, o tem kako napreduje ta projekt, smo gostili poslanko državnega zbora, gospo Mojco Žnidarič. Prispevek Peter Kirič.

Razveseljiva vest prihaja iz Doma starejših Janka Škrabana v Beltincih. Vsi stanovalci so v beli coni, od četrtka bodo dovoljeni obiski, saj so vsi stanovalci negativni na korona test. Zato tudi ukkinjajo rdečo cono.

ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes zjutraj prejel 227 klicev, od tega 70 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 17 kaznivih dejanj,

- 9 prometnih nesreč I. kategorije,

- 4 prometne nesreče II. kategorije, v kateri se je 5 oseb lahko telesno poškodovalo,

- 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga je vozil,

- 3 povoženja živali,

- 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 na javnem kraju in 5 v zasebnih prostorih,

- 1 požar.

Ponoči, 10 minut preko polnoči, so policisti v Središču ob Dravi prijeli 5 državljanov Afganistana, ki so na zeleni meji, iz Hrvaške, nedovoljeno vstopili v našo državo. Po končanem postopku jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj ob 15.25 sta pri naselju Gerečja vas, v občini Hajdina, na nadvozu čez avtocesto, čelno trčila kombinirano in osebno vozilo, pri čemer se je kombinirano vozilo prevrnilo na bok. Poškodovala sta se oba voznika, ki so ju oskrbeli reševalci NMP Ptuj. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, delavci Cestnega podjetja Ptuj, avto vleka ter policija.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 07:00

  Na štajerski avtocesti med priključkoma Krtina in Domžale je zaradi prometnenesrečeoviran prometproti Ljubljani.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in ljubljanski južni obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021