Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 09.12.2020

16. redna seja Občinskega sveta Ormož je tokrat prvič potekala na daljavo z uporabo spletnega videokonferenčnega orodja. Pri točki 6 dnevnega reda so svetniki obravnavali kategorizacijo občinskih cest.

Poklicali smo v Zdravstveni dom Ormož. Z Alenko Simonič, dr. med., je govoril Peter Horvat.

Stanje okuženosti s koronavirusom je na ormoškem področju še vedno izjemno visoko. Kakšno je v Občini Ormož, nam je povedal župan, Danijel Vrbnjak.

V Domu upokojencev Ptuj se prav tako soočajo z okužbami z novim koronavirusom. Včeraj (torek) je bilo v rdečih conah skupno nastanjenih 71 stanovalcev. V svoje sobe se je vrnilo 16 stanovalcev, v bolnišnici se jih trenutno zdravi 12. Ena stanovalka je včeraj umrla. Na novo so zabeležili eno okužbo pri stanovalki v enoti Muretinci, kjer so dan prej odvzeli 44 kontrolnih brisov. V enoti Kidričevo med stanovalci ni bilo zaznanih novih okužb. Trenutno je zaradi okužbe s covidom-19 odsotnih 28 zaposlenih. (vir: Dom upokojencev Ptuj)

Direktorico občinske uprave Občine Ormož, Mileno Debeljak, smo povprašali, s kakšnimi nalogami se ukvarja občinska uprava. Prispevek je pripravil Peter Kirič.

Ukrepi za zajezitev epidemije s koronavirusom so močno omejili delovanje podjetij. Sekretarja Območne obrtno podjetniške zbornice Ormož, Damjana Štiblerja smo povprašali, kako se podjetniki soočajo s prisilnim zaprtjem. Prispevek Vesna Osterc.

V Mladinskem centru Ormož so se odločili, da bodo popestrili te dolgočasne zimske dni. Pripravljajo praznično delavnico, ki v času poročanja že poteka preko aplikacije Zoom. Na delavnici bodo udeleženci izdelovali praznične voščilnice. PH

V Knjižnici Ormož so pripravili priložnostno razstavo, ki si jo lahko ogledate do konca januarja prihodnjega leta. Gre za razstavo, ki je nastala ob 120. obletnici rojstva Stanka Cajnkarja, duhovnika, dramatika, pisatelja, esejista in urednika, ki se je rodil 25. aprila 1900 v Savcih pri Svetem Tomažu. Cajnkar je v izhodišče svojih literarnih del postavljal razpravljanja o človeku in Bogu. Pisal je romane, povesti in dramska dela, objavljal znanstvene in strokovne članke ter deloval kot urednik. PH

ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes zjutraj, prejel 244 klicev, od tega 80 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali šest nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 14 kaznivih dejanj,

- 1 osumljenca so pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

- 8 prometnih nesreč I. kategorije,

- 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,

- 3 povoženj živali,

- 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,

- 1 kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,

- 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,

- 1 požar.

PRIJELI ŠTIRI DRŽAVLJANE AFGANISTANA

Včeraj zjutraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili štiri skrite državljana Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

PRIJELI ŠE ŠTIRI DRŽAVLJANE AFGANISTANA

Včeraj, zgodaj popoldan, so policisti na počivališču Dravsko polje, ob avtocesti A4 Gruškovje – Slivnica, prijeli 4 državljane Afganistana, ki so pred tem, skriti na podvozju enega od tovornih vozil, na MMP Gruškovje, iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Ker so v postopku vsi štirje zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi, so jih prepeljali v Azilni dom.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA - PRVIČ

Včeraj zjutraj so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA - DRUGIČ

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Slovenije in državljanko Hrvaške, ki sta s tovornim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so jima izdali plačilna naloga.

PRIJELI DRŽAVLJANA MAROKA

Sinoči so policisti v Bukovcu prijeli 2 državljana Maroka, ki sta včeraj na zeleni meji, iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo. Ker sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, so oba prepeljali v Azilni dom.

UHAJAL PLIN

Včeraj, ob 6.09 so na številko 113 prejeli obvestilo, da naj bi na Raičevi ulici v Mariboru uhajal plin. Na kraj smo takoj poslali policiste, delavce plinarne in gasilce. Policisti so ugotovili, da dejansko uhaja plin v zunanji omarici iz nerjaveče pločevine, ki je bila sicer nepoškodovana. Skupaj z gasilci so na varno takoj preventivno evakuirali 35 odraslih stanovalcev in 10 otrok. Delavec plinarne je nato uspel zapreti glavni ventil, nakar so se stanovalci lahko vrnili domov. Policisti so z ogledom ugotovili, da se je zaradi pritiska snela plinska cev. Okoliščine tega dogodka še vedno preiskujejo.

POD VPLIVOM ALKOHOLA POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Včeraj, ob 13.27 je na hitri cesti v naselju Maribor, 62-letni voznik osebnega avtomobila trčil v kovinsko odbojno ograjo in s kraja nesreče odpeljal, ne da bi s sploh ustavil. Policisti so ga uspeli ustaviti na Ptujski cesti v Mariboru. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,62 mg/l alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 06:34

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in ljubljanski južni obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021