Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 10.12.2020

Slovenski mediji smo poročali o pojavu monolita na Jeruzalemu, ki so ga neznanci postavili pred nekaj dnevi. Ta kovinska skulptura je včeraj (sreda) skrivnostno izginila. V ponedeljek so krajani še opazili, da se je okrog 3 metre visok monolit podrl, a so ga kmalu spet postavili "na noge". Monolit je vzbudil veliko medijsko pozornost, saj se podobni pojavljajo tudi drugod po svetu. Izdelovalec tega prleškega ni znan. KGŠ

Direktorica občinske uprave Občine Ormož Milena Debeljak je povedala za radio Prlek, kako se pripravljajo projekti in njihova dokumentacija. Z njo se je pogovarjal Peter Kirič.

Poklicali smo v zdravstveni dom Ormož in povprašali Alenko Simonič, dr. medicine, kako ravnati z maskami, ko se enkrat navlažijo. Prispevek Vesne Osterc.

Iz Centra za starejše občane Ormož, prihajajo vzpodbudne novice glede zdravstvenega stanja okuženih s koronavirusom. Z direktorico Centra starejših občanov, Janjo Jurkovič, se je pogovarjal Peter Kirič.

V Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož lahko ves veseli december Zaplešete s knjigo. Do 3. januarja 2021 na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. pošljite fotografijo ali posnetek vašega plesa s knjigo. Prispevke bodo javno objavili in izbrane simbolično nagradili. O plesu, knjigah in spominih na ormoško knjižnico bodo v prihodnjih dneh poklepetali tudi z Juretom Mastenom, priznanim plesalcem iz Ormoža. Pogovor si boste kmalu lahko ogledali na družbenih omrežjih ormoške knjižnice. NA

Tokratna oddaja »Male nogice« je nastala v sodelovanju z Osnovno šolo Ormož, na temo šole na daljavo. Celotni oddaji boste lahko prisluhnili v soboto ob 10.15 in v nedeljski ponovitvi ob 9.30.

Od 7. do 13. decembra slovenski muzeji in galerije pod okriljem Skupnosti muzejev Slovenije, gredo naprej v preteklost. Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož bo praznične prispevke pod ključnikoma #naprejvpreteklost in #prazničnimuzej objavljal na omrežjih Facebook in Instragram. Od včeraj, (sreda, 9.12.2020), je na muzejskem Youtube kanalu na ogled video prispevek o klavirskem avtomatu, ki ga je ptujski muzej pripravil s televizijo PeTV. PH

Minuli četrtek je Mestna občina Ptuj prejela naziv Branju prijazna občina. Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo so ta naziv podelili že četrtič zapored. Letos so ga prejele občine Kočevje, Miren-Kostanjevica, Ormož in Šempeter-Vrtojba ter štiri mestne občine: Koper, Nova Gorica, Novo mesto in Ptuj. PH

V Knjižnici Ormož so pripravili priložnostno razstavo, ki si jo lahko ogledate do konca januarja prihodnjega leta. Gre za razstavo, ki je nastala ob 120. obletnici rojstva Stanka Cajnkarja, duhovnika, dramatika, pisatelja, esejista in urednika, ki se je rodil 25. aprila 1900 v Savcih pri Svetem Tomažu. Cajnkar je v izhodišče svojih literarnih del postavljal razpravljanja o človeku in Bogu. Pisal je romane, povesti in dramska dela, objavljal znanstvene in strokovne članke ter deloval kot urednik. PH

ČRNA KRONIKA:

Policisti so sporočili sledeče:

Ob 11:02 smo opravili hišno preiskavo po odredbi sodišča v zvezi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami . Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 13:50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Udeležen je bil osebni avtomobil. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP, zaradi vožnje preblizu desnega roba.

Ob 23:59 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat.. Patrulja je na kraju ugotovila, da je v času vožnje voznika po cesti na njo padlo drevo, ki je poškodovalo pokrov motorja. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom. Za odstranitev drevesa z vozišča je poskrbel delavec cestnega podjetja.

Ob 05:12 uri smo s strani občana bili obveščeni, da sta ga napadla sosedova psa. Kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 10. 12. 2020:

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali na številko 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).

Prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 06:41

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in ljubljanski južni obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021