Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 11.12.2020

V torek, 15. decembra, ob 10.00 uri, bo v Beli dvorani Grajske pristave Ormož, potekal podpis pogodb z izbranimi izvajalci. Rekonstrukcijo in nadgradnjo čistilne naprave Ormož bo po pogodbenih določilih FIDIC, izvajalo Komunalno podjetje Ormož, storitve inženirja in nadzornika pri izvajanju projekta »Rekonstrukcije in nadgradnje čistilne naprave Ormož bo izvajalo podjetje PROPLUS iz Maribora. Za obveščanje javnosti v času izvedbe projekta bo skrbel Zavod za informiranje Ormož. PK

Kakšna je opaženost praznično okrašenega Ormoža, nam je v pogovoru povedal ormoški župan Danijel Vrbnjak.

Čeprav so druženja zaradi sprejetih vladnih ukrepov prepovedana, si je domiselni dedek Mraz omislil rešitev. Otroke bo obiskal v tako imenovanem "drive in" načinu, kar pomeni: »Pripelji, vzemi darilo, odpelji«. Prvo srečanje bo za otroke, ki obiskujejo vrtec in 1. razred v Podgorcih, v sredo, 16. decembra, ob 16. uri, pri železniški postaji ali Stanici v Osluševcih. Dva dni kasneje, v petek, 18. decembra, bo dedek Mraz na enak način razveselil še otroke OŠ Velika Nedelja, ki obiskujejo 1. razred. Tudi ti otroci se bodo srečali na "drive in" način in dobili simbolna darila. Srečanje bo ob 17. uri pred Kulturno dvorano pri Veliki Nedelji. Finančna sredstva za darila je dedku Mrazu zagotovila Občina Ormož. PK, vir: OŠ Velika Nedelja

Peter Horvat je danes zjutraj poklical vodjo službe nujne medicinske pomoči ZD Ormož, Alenko Simonič, dr. medicine.

Direktorico občinske uprave Občine Ormož, Mileno Debeljak smo povprašali, katere večje projekte, ki so jih uspeli realizirati ali jih dokončujejo, bi izpostavila. Z njo se je pogovarjal Peter Kirič.

Učiteljica Marjetka Pfajfar, ki poučuje angleščino na Osnovni šoli Ivanjkovci, je prejela prav posebno priznanje. Kakšno, boste izvedeli v prispevku.

Grajski center za družine Ormož še vedno nudi pomoč pri osnovnošolski angleščini in osnovnošolskih predmetih do 5. razreda OŠ. Učna pomoč, dodatna razlaga učne snovi, pogovor ali spodbuda je na voljo preko spleta. NA

V Knjižnici Ormož so pripravili priložnostno razstavo, ki si jo lahko ogledate do konca januarja prihodnjega leta. Gre za razstavo, ki je nastala ob 120. obletnici rojstva Stanka Cajnkarja, duhovnika, dramatika, pisatelja, esejista in urednika, ki se je rodil 25. aprila 1900 v Savcih pri Svetem Tomažu. Cajnkar je v izhodišče svojih literarnih del postavljal razpravljanja o človeku in Bogu. Pisal je romane, povesti in dramska dela, objavljal znanstvene in strokovne članke ter deloval kot urednik. PH

ŠPORT:

Drevi (petek) bodo na sporedu tekme 11. kroga v 1. SFL (slovenski futsal ligi). Vodilni Dobovec gostuje v Litiji, Ptujčani gostijo Sevnico, še lani drugoligaša; Dobrepolje in Mlinše, se bosta pomerila v Velikih Laščah, v Kobaridu gostuje KMN (Klub malega nogometa) Tomaž Šic Bar, Bronxi gostijo Siliko. Sedma ekipa 1. SFL KMN Tomaž odhaja v Posočje k Oplastu. Oplast je prav v Ljutomeru prišel do prve letošnje zmage, 6:2 je bilo za Primorce v Ljutomeru. KMN Tomaž je bil v izvrstnem ritmu, saj je nanizal štiri tekme, v njih pa po dva remija in zmagi. V zadnjem krogu pa je v zadnji minuti doma klonil proti Bronxom, 2:3 je bilo. AK

ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 271 klicev, od tega 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 13 kaznivih dejanj,

- 14 prometnih nesreč I. kategorije,

- 3 povoženja živali,

- 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,

- 1 kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,

- 1 kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja,

- obravnavali so tudi 2 nesreči pri delu.

PRIJELI OSEM TUJCEV:

Včeraj, ob 9.50 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili dva skrita tujca, državljana Pakistana in državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Ob 18.30 so na istem mejnem prehodu, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan BiH, odkrili šest skritih državljanov Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 06:27

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021