Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 12.12.2020

Medtem ko v Ormožu praznične luči gorijo že dober teden (od prejšnjega petka), so v začetku tega tedna lučke prižgali tudi v občini Ljutomer. Tudi tam praznične luči gorijo na več lokacijah in so jih, kot v Ormožu, nekoliko dopolnili. Kot vsako leto stoji okrašena smreka na Glavnem trgu, okrasili pa so jo občani. Občina Ljutomer je letos za celotno okrasitev odštela okrog 9.800 evrov.

Občina Ormož v sodelovanju z Vrtcem in Osnovno šolo Ivanjkovci pripravlja za predšolske otroke KS Ivanjkovci in učence 1. razreda NOVOLETNO OBDAROVANJE. To bo v četrtek, 17. decembra , med 16. in 18. uro pred vrtcem Ivanjkovci, in sicer pred starim delom. Zaradi trenutnih razmer, bo letos obdarovanje potekalo nekoliko drugače. Starši se bodo z otroki pripeljali pred vrtec z avtomobilom, kjer jih bo čakal dedek Mraz in jim skozi odprto okno avtomobila predal darila. Ko boste darilo prejeli, boste parkirni prostor zapustili. Ob tem vas obveščamo, da upoštevate navodila NIJZ, iz vozila ne izstopate in nosite zaščitno masko. PK VIR: OŠ Ivanjkovci

Svetniki občinskega sveta Občine Ormož, so na 16. redni seji obravnavali tudi elaborata o oblikovanju cen storitev obvezne občinske gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja odpadnih voda.

Ptujska županja Nuška Gajšek je sklicala 21. redno sejo Mestnega sveta MO Ptuj. Ta bo v ponedeljek, 14. decembra, v veliki dvorani Dominikanskega samostana. Med drugim bodo obravnavali dopolnjen predlog odloka o proračunu za prihodnje leto in investicijska programa pri energetski sanaciji Osnovne šole Mladika ter pri rekonstrukciji ostrešja na Osnovni šoli Olge Meglič. Na mizi bo tudi predlog sklepa o soglasju k bonitetam po izteku veljavnosti pogodbe o medsebojnih pravicah in obveznostih za izgradnjo CERO Gajke. Podali bodo tudi predloga sklepov o imenovanju predstavnikov Mestne občine Ptuj v Svet zavoda javnega zavoda Zdravstveni dom Ptuj in o soglasju k imenovanju v.d. direktorice javnega zavoda Regijsko višješolsko in visokošolsko središče Ptuj. PH

V torek, 15. decembra, ob 10.00 uri, bo v Beli dvorani Grajske pristave Ormož, potekal podpis pogodb z izbranimi izvajalci. Rekonstrukcijo in nadgradnjo čistilne naprave Ormož bo po pogodbenih določilih FIDIC, izvajalo Komunalno podjetje Ormož, storitve inženirja po pogodbenih določilih FIDIC in nadzornika pri izvajanju projekta »Rekonstrukcije in nadgradnje čistilne naprave Ormož bo izvajalo podjetje PROPLUS iz Maribora. Za obveščanje javnosti v času izvedbe projekta bo skrbel Zavod za informiranje Ormož. PK

Pri Veliki Nedelji so postavili stojnico z dobrodelno noto. Kakšna je ta, boste slišali v prispevku Vesne Osterc.

13. decembra goduje sveta Lucija. Gospo Nevenko Korpič, kustodinjo etnologinjo iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož, smo povprašali, kako so nekoč praznovali ta dan.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 05:58

  Zaradi okvare avtobusa je močno oviran promet na štajerski avtocesti na izvozu Šempeter iz smeri Ljubljane, izvoz je prevozen samo za osebna vozila.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.


  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021