Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 14.12.2020

Svetniki občinskega sveta občine Ormož so na 16. redni seji pod 12. točko obravnavali oprostitev plačila komunalnega prispevka Komunalnemu podjetju Ormož.

Ptujska županja Nuška Gajšek je sklicala 21. redno sejo Mestnega sveta MO Ptuj. Ta bo danes , v ponedeljek, 14. decembra, v veliki dvorani Dominikanskega samostana. Med drugim bodo obravnavali dopolnjen predlog odloka o proračunu za prihodnje leto in investicijska programa pri energetski sanaciji Osnovne šole Mladika ter pri rekonstrukciji ostrešja na Osnovni šoli Olge Meglič. Na mizi bo tudi predlog sklepa o soglasju k bonitetam po izteku veljavnosti pogodbe o medsebojnih pravicah in obveznostih za izgradnjo CERO Gajke. Podali bodo tudi predloga sklepov o imenovanju predstavnikov Mestne občine Ptuj v Svet zavoda javnega zavoda Zdravstveni dom Ptuj in o soglasju k imenovanju v.d. direktorice javnega zavoda Regijsko višješolsko in visokošolsko središče Ptuj. PH

V torek, 15. decembra, ob 10.00 uri, bo v Beli dvorani Grajske pristave Ormož, potekal podpis pogodb z izbranimi izvajalci. Rekonstrukcijo in nadgradnjo čistilne naprave Ormož bo po pogodbenih določilih FIDIC, izvajalo Komunalno podjetje Ormož, storitve inženirja po pogodbenih določilih FIDIC in nadzornika pri izvajanju projekta »Rekonstrukcije in nadgradnje čistilne naprave Ormož bo izvajalo podjetje PROPLUS iz Maribora. Za obveščanje javnosti v času izvedbe projekta bo skrbel Zavod za informiranje Ormož.PK

V ponedeljkovem jutru smo poklicali v ormoški zdravstveni dom. Peter Kirič se je pogovarjal z Alenko Simonič, dr. medicine, specialistko družinske medicine.

Občina Ormož v sodelovanju z Vrtcem in Osnovno šolo Ivanjkovci pripravlja za predšolske otroke KS Ivanjkovci in učence 1. razreda NOVOLETNO OBDAROVANJE. To bo v četrtek, 17. decembra , med 16. in 18. uro pred vrtcem Ivanjkovci, in sicer pred starim delom. Zaradi trenutnih razmer, bo letos obdarovanje potekalo nekoliko drugače. Starši se bodo z otroki pripeljali pred vrtec z avtomobilom, kjer jih bo čakal dedek Mraz in jim skozi odprto okno avtomobila predal darila. Ko boste darilo prejeli, boste parkirni prostor zapustili. Ob tem vas obveščamo, da upoštevate navodila NIJZ, iz vozila ne izstopate in nosite zaščitno masko.

Društvo prijateljev mladine Sveti Tomaž, Občina Sveti Tomaž in gasilski društvi Trnovci in Pršetinci bodo tudi letos poskrbeli, da bodo tamkajšnji otroci dobili Božičkova darila. Božiček jih bo razdelil med otroke v nedeljo, 20. decembra popoldan, ko mu bodo pomagali gasilci. Do konca januarja prihodnje leto, pa si je individualno mogoče ogledati Pravljično deželo. PH

V naslednjih minutah boste izvedeli, kaj so to volčje noči. Za odgovor smo povprašali etnologinjo Nevenko Korpič iz Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož iz ormoške enote.

V prejšnji oddaji Prleški brlüžjak ste med drugim izvedeli, zakaj ima kovač klešče. Gostili smo Antona Horvata, po domače kovača, iz Razkrižja. Gospod Horvat, oziroma bolje gospod Kovač, bo tudi gost v torkovi oddaji Prleški brlüžjak. Kaj pomeni biti bogat v duši, kljub materialni revščini, kakšen je bil vajenski sistem v kovačnici in zakaj kolar brez kovača in obratno kovač brez kolarja, ne more, so le nekatere od tematik, o katerih nam je pripovedoval Kovačev Tunč. Le zakaj meni, da je vsak svoje sreče kovač?

Več boste slišali v oddaji Prleški brlužjak, ki jo je pripravila Nastja Alt jutri med 11. in 12. uro.

ŠPORT:

Minuli petek so bile na sporedu tekme 11. kroga v 1. slovenski futsal ligi. Dobovec je prišel do 11. zaporedne zmage, po 11 krogih pa je edini s popolnim izkupičkom. Ptujčani na 2. mestu, so s 7:3 porazili Sevničane. Na 4. mesto je po zmagi na Obali skočil Siliko, na 5. mestu so Mlinše, ki so z 0:4 porazili Dobrepolje (0:4), KMN (Klub malega nogometa) Tomaž je po uspehu v Kobaridu z 1:3 skočil na 6. mesto prvenstvene lestvice.

ČRNA KRONIKA:

Preko vikenda so ormoške policistke in policisti obravnavali naslednje dogodke, in sicer:

V soboto 12. decembra ob 07:54 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 08:39 uri smo v postopek prevzeli štiri drž. Afganistana, kateri so na nedovoljen način vstopili v državo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom.

Ob 18:20 uri so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Udeležencu izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 01.55 uri smo odredili pridržanje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper voznika podan Obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Prav tako smo kršitelju izdali plačilni nalog zaradi nespoštovanja odloka-prepoved gibanja po 21 uri.

NEDELJA 13. 12. 2020 Preko vikenda so ormoške policistke in policisti obravnavali naslednje dogodke, in sicer:

V nedeljo ob 12:41 uri so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi. Patrulja je udeležencu na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 06:53

  Na štajerski avtocesti med priključkoma Krtina in Domžale je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas proti Ljubljani.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in ljubljanski južni obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021