Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 15.12.2020

Na 16. redni seji Občinskega sveta Ormož so svetniki in svetnice pod 17. točko obravnavali pobude in vprašanja svetnikov.

Ormoški župan Danijel Vrbnjak je danes s Komunalnim podjetjem, mariborskim inženirskim podjetjem Proplus in Zavodom za informiran Ormož podpisal pogodbo o izvedbi rekonstrukcije in nadgradnje čistilne naprave. Gre za 3,2 milijona evrov vredno naložbo, za katero bo 80 odstotkov denarja prispeval evropski kohezijski sklad. Več o podpisu pogodbe v nadaljevanju.

Podpisa pogodbe so se udeležili tudi izvajalci podjetja GH Holding. Roland Tušar bo dostavil tehnološko opremo in izvedlo instalacij ter montažo tehnološke opreme. Gre za čistilno napravo kapacitete 8.000 enot.

Vodja projekta podjetja GH Holding je Teo Vida.

Kot glavni izvajalec del je bilo izbrano Komunalno podjetje Ormož. Direktorico, Pavlo Majcen, je k pogovoru povabil Peter Kirič.

V torkovem jutru smo poklicali v ormoški zdravstveni dom. Peter Kirič se je pogovarjal z Alenko Simonič, dr. medicine, specialistko družinske medicine.

V sredo, 16. decembra, bo potekala 18. redna seja Občinskega sveta Občine Majšperk, ki se bo začela ob 18. uri. Seja bo potekala preko spletnih orodij na daljavo in bo vsebovala 10 točk. Pomembnejše točke bodo: Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokalnih gospodarskih javnih službah, Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu opravljanja obveznih občinskih gospodarskih javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Majšperk, predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Tehničnega pravilnika o ravnanju s komunalnimi odpadki, sprejem Odloka o predkupni pravici v Občini Majšperk ter sklep o dopolnitvi načrta s stvarnim premoženjem Občine Majšperk za leto 2020. Imenovali bodo tudi predstavnika v Svet zavoda Zdravstvenega doma Ptuj ter sejo zaključili s pobudami in vprašanji.

Županja Mestne občine Ptuj je sklicala 8. redno sejo Kolegija županov Spodnjega Podravja. Ta bo v sredo, 16. decembra delno potekala preko aplikacije Zoom. Na dnevnem redu je 12 točk. Med njimi gre izpostaviti informacije poslancev v DZ RS in državnega svetnika v Državnem svetu in informacije Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju. Govora bo tudi o investicijskih vlaganjih v vodovodni sistem Ptuj 2020 – 2021. PH

Občina Ormož v sodelovanju z Vrtcem in Osnovno šolo Ivanjkovci pripravlja za predšolske otroke KS Ivanjkovci in učence 1. razreda NOVOLETNO OBDAROVANJE. To bo v četrtek, 17. decembra , med 16. in 18. uro pred vrtcem Ivanjkovci, in sicer pred starim delom. Zaradi trenutnih razmer, bo letos obdarovanje potekalo nekoliko drugače. Starši se bodo z otroki pripeljali pred vrtec z avtomobilom, kjer jih bo čakal dedek Mraz in jim skozi odprto okno avtomobila predal darila. Ko boste darilo prejeli, boste parkirni prostor zapustili. Ob tem vas obveščamo, da upoštevate navodila NIJZ, iz vozila ne izstopate in nosite zaščitno masko.

Iz Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož so sporočili, da se Bralna značka za odrasle počasi zaključuje. Bralne mape je treba vrniti do 19. decembra. Vsi, ki so sodelovali v tej, zelo popularni akciji ormoške knjižnice, jih lahko vrnejo po pošti, ob izposoji v knjižnici ali oddajo v knjižnični nabiralnik. PH

ŠPORT:

Rokometaši Jeruzalema Ormoža bodo jutri (sreda) ob 19h odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnjem letu. V športni dvorani Hardek bo na sporedu zaostala tekma 8. kroga lige NLB, v goste prihajajo rokometaši Izole. Ormožanom nekaj preglavic povzročata poškodbi obeh krilnih igralcev na levi strani, kjer igrata David Bogadi in Matej Niedorfer. Tako vrzel na levem krilu poskušajo zakrpati ostali igralci. Prav tako so Vinarji izven tekmovalnega ritma, saj sta bili zadnji dve tekmi s Slovenj Gradcem in Urbanscape Loko preloženi. Na petkovem testiranju so bili vsi fantje zdravi, drevi pred treningom ekipo Jeruzalema čaka novo testiranje, ki bo dalo zeleno luč glede igranja tekme proti Izoli. V klubu se bodo tudi tokrat potrudili za spletni prenos, studijski del se bo začel že ob 18h40. AK

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24-urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Ob 13:30 uri so na Policijski postaji s strani oškodovanke sprejeli zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za kaznivi dejanje ponarejanje listin.

Ob 13:40 uri so na glavni cesti izven naselja Loperšice, tujcema državljanoma Poljske, začasno odvzeli dokumente, saj na kraju nista poravnala izrečene globe po Zakonu o nalezljivih boleznih. Med vožnjo v vozilu namreč nista uporabljala obvezne zaščitne maske, nista pa člana skupnega gospodinjstva.

Napoved aktivnosti za torek dne 15. decembra:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanju Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 05:35

  Zaradi okvare avtobusa je oviran promet na štajerski avtocesti pred izvozom Šempeter proti Mariboru.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.


  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  V noči nanedeljo, od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta vzhodna ljubljanska obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - V noči na nedeljo bo predor zaprt med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko Ljubelja in Korenskega sedla.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021