Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 16.12.2020

16. redna seja Občinskega sveta Ormož je potekala na daljavo z uporabo spletnega videokonferenčnega orodja. Pod 14. točko so obravnavali kadrovski zadevi.

Občinski svetniki občine Ormož so na 16. redni seji sprejemali tudi pobude in vprašanja svetnikov. Dve zanimivi je zastavil doktor Simon Kolmanič.

Danes, v sredo, 16. decembra, bo potekala 18. redna seja Občinskega sveta Občine Majšperk, ki se bo začela ob 18. uri. Seja bo potekala preko spletnih orodij na daljavo in bo vsebovala 10 točk. Pomembnejše točke bodo: Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokalnih gospodarskih javnih službah, Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu opravljanja obveznih občinskih gospodarskih javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Majšperk, predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Tehničnega pravilnika o ravnanju s komunalnimi odpadki, sprejem Odloka o predkupni pravici v Občini Majšperk ter sklep o dopolnitvi načrta s stvarnim premoženjem Občine Majšperk za leto 2020. Imenovali bodo tudi predstavnika v Svet zavoda Zdravstvenega doma Ptuj ter sejo zaključili s pobudami in vprašanji.

Klub svetnikov Nove Slovenije – Krščanski demokrati Ormož je sklical novinarsko konferenco, ki bo v četrtek, 17.decembra, ob 9. uri, na prostem pred ormoškim gradom zaradi spoštovanja ukrepov glede covida-19. Na tiskovni konferenci bosta sodelovala predsednik Občinskega odbora N.Si Ormož, Alojz Sok, ki se želi odzvati na dogajanje na zadnji 16. seji občinskega sveta Občine Ormož.

Doktorico Alenko Simonič smo danes povprašali, kako bo potekalo cepljenje proti novemu koronavirusu.

Občina Ormož je Območnemu združenju Rdečega križa Ormož zagotovila 5.000 EUR, ki bodo namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin. Tudi letos bo občina poskrbela za obdarovanje otrok od enega leta starosti do vključno učencev, ki obiskujejo 1. razred osnovnih šol. Za organizacijo in izvedbo programa obdaritve otrok je namenjeno 8.960 EUR.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Včeraj ob 8:39 so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom, na parkirišču na Hardeku. Neznani voznik je namreč preko noči, zaradi nepravilnega premika, trčil v kovinsko ograjo letnega vrta gostinskega lokala in s kraja odpeljal neznano kam, ne da bi lastniku objekta pustil podatke o sebi in udeleženem vozilu.

Ob 22.13 uri so v Središču ob Dravi prijeli 11 državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v našo državo.

Napoved aktivnosti za sredo 16. 12. 2020:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč:prekoračitvam hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, uporabi mobitela.

Prav tako bodo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 05:34

  Zaradi okvare avtobusa je oviran promet na štajerski avtocesti pred izvozom Šempeter proti Mariboru.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.


  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  V noči nanedeljo, od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta vzhodna ljubljanska obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - V noči na nedeljo bo predor zaprt med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko Ljubelja in Korenskega sedla.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021