Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 17.12.2020

Klub svetnikov Nove Slovenije – Krščanski demokrati Ormož, so v četrtek sklicali novinarsko konferenco, na kateri so želeli opozoriti na določene nepravilnosti, ki so jih zasledili na 16. redni seji Občinskega sveta Ormož. Ta je potekala na daljavo. Po napovedih v sklicu tiskovne konference naj bi se le-te udeležil tudi svetnik Občinskega sveta Občine Ormož, Emil Trstenjak, ki pa je umrl. Prispevek Vesne Osterc.

Na 16. redni seji Občinskega sveta Ormož je svetnika doktorja Simona Kolmaniča zanimalo, kdo je odgovoren za okrasitev Ormoža.

Tomaževski župan Mirko Cvetko je sklical 16. redno sejo Občinskega sveta. Ta bo v ponedeljek, 21. decembra, v kulturni dvorani. Na dnevnem redu bo 10 točk. V obravnavi bo dopolnjen predlog proračuna občine za leto 2021 in odloki o pokopališkem redu, o turistični in promocijski taksi v občini, o kategorizaciji občinskih cest ter o občinskem in prostorskem načrtu občine Sveti Tomaž. Sklenili bodo tudi dve pogodbi o prodaji parcel v Svetem Tomažu in Bratislavcih. PH

Za rubriko »Prlekov Radioreporter« smo prejeli dve vprašanji poslušalca. Zanimalo ga je, zakaj doktorica Alenka Simonič nikoli ne pove natančnega števila okuženih in kdo plačuje telefonske pogovore z njo.

Da bo življenje še vsaj malo lažje, so poskrbeli v ormoški knjižnici, kjer so njihovim bralcem ponudili spletno plačilo poravnave terjatev, kot sta zamudnina in članarina. Plačilo je možno opraviti s plačilnimi karticami, z mobilnim plačilom ali spletno banko. Storitev deluje v okviru storitve Moja knjižnica, v mobilni aplikaciji mCOBISS pa trenutno še ni podprta. PH

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so v zadnji letošnji domači tekmi zabeležili zmago. Z 32:22 je v zaostali tekmi 8. kroga lige NLB sinoči (sreda) padla Izola. Anita Kosec.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Včeraj ob 07:30 so v Azilni dom odpeljali prijete državljaner Afganistana.

Ob 14:45 so opravili ogled kraja prometne nesreče, do katere je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet enega od udeležencev. Povzročitelju na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 14:50 so bili obveščeni, da oseba grozi z samomorom. Patrulja je na kraju ugotovila, da je med partnerjema prišlo do verbalnega spora zaradi virusa COVID. Na kraj prišli delavci nujne medicinske pomoči, ki so osebo odpeljali na zdravljenje v psihiatrično bolnico.

Ob 00.30 so v Središču ob Dravi preprečili ilegalni vstop tujcev v našo državo. Obveščali so hrvaške varnostne organe, ki so prijeli tujce.

Ob 5.35 so bili napoteni na dogodek na območje Ivanjkovcev. Voznica osebnega avtomobila je namreč trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 17. decembra:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč: prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobitela, zimska opremljenost vozil.

Prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

 

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 05:20

  Zaradi okvare avtobusa je oviran promet na štajerski avtocesti pred izvozom Šempeter proti Mariboru.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in Nanosom in regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami ne glede na težo (burja 2. stopnje).


  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  V noči nanedeljo, od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta vzhodna ljubljanska obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - V noči na nedeljo bo predor zaprt med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko Ljubelja in Korenskega sedla.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021