Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 18.12.2020

Na 16. redni seji Občinskega sveta Ormož so svetniki obravnavali pod zadnjo točko tudi pobude in vprašanja. Med številnimi vprašanji se je pojavilo tudi vprašanje sanacije Košarkine hiše.

Tomaževski župan Mirko Cvetko je sklical 16. redno sejo Občinskega sveta. Ta bo v ponedeljek, 21. decembra, v kulturni dvorani. Na dnevnem redu bo 10 točk. V obravnavi bo dopolnjen predlog proračuna občine za leto 2021 in odloki o pokopališkem redu, o turistični in promocijski taksi v občini, o kategorizaciji občinskih cest ter o občinskem in prostorskem načrtu občine Sveti Tomaž. Sklenili bodo tudi dve pogodbi o prodaji parcel v Svetem Tomažu in Bratislavcih. PH

Na osnovni šoli Velika Nedelja so se lotili zbiranja starega papirja. Z ravnateljem tamkajšnje osnovne šole Stanislavom Bezjakom, se je pogovarjala Vesna Osterc.

Poklicali smo v Zdravstveni dom Ormož in povprašali Alenko Simonič, doktorico medicine, ali lahko ločimo prehlad od korona virusa in ali so zaznali že kak primer gripe.

V Pokrajinskem muzej Ptuj – Ormož, enoti Ormož sledijo tradiciji in prazničnemu vzdušju. V Grajski pristavi Ormož so na ogled postavili božične jaslice. Otroci in starejši si jih lahko ogledajo vsak dan do 20.30 ure.

ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 231 klicev, od tega 69 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

Obravnavali so tudi:

- 7 kaznivih dejanj,

- 9 prometnih nesreč I. kategorije,

- 1 prometno nesrečo II. kategorije, v katerih se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,

- 8 povoženj živali,

- 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,

- 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,

- 1 dimniški požar,

- 3 nesreče pri delu.

Sinoči so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Slovenije, ki je z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu vročili plačilni nalog.

Včeraj, malo čez poldne, so policisti v Benediktu prijeli 2 državljana Afganistana, ki sta iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo. Ker sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito, so ju prepeljali v Azilni dom.

Policist Postaje prometne policije Maribor je včeraj ob 14.40, na mariborski južni obvoznici, ustavljal voznika neregistriranega osebnega avtomobila znamke Honda, z nameščenima registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu. Voznik je v glavnem križišču v Spodnjih Hočah prevozil rdečo luč na semaforju in s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Mariboru. Policist je voznika ves čas ustavljal z modro lučjo in s kratkimi zvočnimi znaki s sireno policijskega službenega vozila, vendar voznik na predpisane znake ni ustavil. Med svojo divjo vožnjo je storil kar osem prekrškov cestno prometnih predpisov. Tako je med vožnjo skozi krožno križišče, pri večjih prodajalnah ob Tržaški cesti v Mariboru, trčil v robnik pločnika in si na vozilu poškodoval pnevmatiko v takšni meri, da z vožnjo ni mogel nadaljevati. Policist je v postopku s 26-letnim voznikom iz okolice Maribora ugotovil, da je ta v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je policist njegov osebni avtomobil zasegel ter mu napisal in izdal plačilni nalog za storjene prekrške s skupaj izrečeno globo v višini 2.790 evrov.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 05:47

  Zaradi okvare avtobusa je oviran promet na štajerski avtocesti na izvozu Šempeter iz smeri Ljubljane.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.


  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021