Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 19.12.2020

Svetnika občinskega sveta Ormož Mateja Hebarja je na 16. redni seji zanimalo kakšno je dejansko stanje v Centru starejših občanov Ormož .

Tomaževski župan Mirko Cvetko je sklical 16. redno sejo Občinskega sveta. Ta bo v ponedeljek, 21. decembra, v kulturni dvorani. Na dnevnem redu bo 10 točk. V obravnavi bo dopolnjen predlog proračuna občine za leto 2021 in odloki o pokopališkem redu, o turistični in promocijski taksi v občini, o kategorizaciji občinskih cest ter o občinskem in prostorskem načrtu občine Sveti Tomaž. Sklenili bodo tudi dve pogodbi o prodaji parcel v Svetem Tomažu in Bratislavcih. PH

Župan občine središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 14. redno sejo občinskega sveta občine Središče ob Dravi, ki bo v sredo. 23. decembra ob 16. uri v prostorih Kulturnega doma Sokolana. Na dnevnem redu bo 14 točk, med katerimi so; Obravnava proračuna občine za leto 2021 obravnava predloga odloka o postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Občini Središče ob Dravi, določitev vrednosti NUSZ v letu 2021, letni program športa in kulture za leto 2021, letni program izobraževanja odraslih v letu 2021, imenovanje predstavnika v Svet zavoda in Programski svet Zavoda za informiranje Ormož ter obravnava vloge za dopolnitev sistemizacije v vrtcu Navihanček. Na dnevnem redu bosta tudi točki pobude in predlogi svetnic in svetnikov.

V Centru starejših občanov se število obolelih vztrajno manjša. Več v pogovoru z direktorico CSO Ormož , Janjo Jurkovič.

Božične dobrote so nekaj, česar se še posebej veselimo. Kakšen pomen so pa imele nekoč? Odgovore nam bo zaupala Nevenka Korpič kustodinja etnologinja iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož.

V Pokrajinskem muzej Ptuj – Ormož, enoti Ormož sledijo tradiciji in prazničnemu vzdušju. V Grajski pristavi Ormož so na ogled postavili božične jaslice. Otroci in starejši si jih lahko ogledajo vsak dan do 20.30 ure.

Društvo prijateljev mladine Sveti Tomaž, Občina Sveti Tomaž in gasilski društvi Trnovci in Pršetinci bodo tudi letos poskrbeli, da bodo tamkajšnji otroci dobili Božičkova darila. Božiček jih bo razdelil med otroke v nedeljo, 20. decembra popoldan, ko mu bodo pomagali gasilci. Do konca januarja prihodnje leto, pa si je individualno mogoče ogledati Pravljično deželo. PH

Slovenska Karitas ob mednarodnem dnevu solidarnosti (20. december) naproša vso Slovenijo, da ste še posebno v času praznikov, s svojimi ravnanji solidarni s starejšimi, ranljivimi skupinami in vsemi naključnimi mlajšimi, za katere ima covid-19 lahko resne posledice za njihovo zdravje ali pa celo ogroža njihovo življenje. Karitas v Sloveniji v svoje programe in skrb vključuje 54.000 starejših, bolnih in invalidnih. Poleg materialne pomoči potrebujejo tudi drugo podporo, predvsem družabništvo, pomoč pri mobilnosti in ohranjanju zdravja. Izražamo tudi solidarnost z vsemi zdravstvenimi delavci, osebjem in prostovoljci v bolnicah, domovih za starejše in drugih nujnih službah, ki se v času epidemije zelo trudijo. NA

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:19

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred delovno zaporo pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 10 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021