Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 21.12.2020

Danes ob 16. uri se je začela 17 redna seja občinskega Sveta ovčine Ormož, ki poteka v elektronski obliki preko aplikacij za prenos na daljavo. Več o seji v prihodnjih dneh.

Tomaževski župan Mirko Cvetko je sklical 16. redno sejo Občinskega sveta. Ta bo danes ob 18.30, v kulturni dvorani. Na dnevnem redu bo 10 točk. V obravnavi bo dopolnjen predlog proračuna občine za leto 2021 in odloki o pokopališkem redu, o turistični in promocijski taksi v občini, o kategorizaciji občinskih cest ter o občinskem in prostorskem načrtu občine Sveti Tomaž. Sklenili bodo tudi dve pogodbi o prodaji parcel v Svetem Tomažu in Bratislavcih. PH

Župan občine središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 14. redno sejo občinskega sveta občine Središče ob Dravi, ki bo v sredo. 23. decembra ob 16. uri v prostorih Kulturnega doma Sokolana. Na dnevnem redu bo 14 točk, med katerimi so; Obravnava proračuna občine za leto 2021 obravnava predloga odloka o postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Občini Središče ob Dravi, določitev vrednosti NUSZ v letu 2021, letni program športa in kulture za leto 2021, letni program izobraževanja odraslih v letu 2021, imenovanje predstavnika v Svet zavoda in Programski svet Zavoda za informiranje Ormož ter obravnava vloge za dopolnitev sistemizacije v vrtcu Navihanček. Na dnevnem redu bosta tudi točki pobude in predlogi svetnic in svetnikov.

Poveljnik CZ Občine Ormož, Ludvik Hriberšek, je podal oceno trenutnega stanja okuženosti s koronavirusom.

Cepljenje proti novemu koronavirusu je pred vrati. Na vprašanji kako bo potekalo in kdo bo med prvimi, ki se ga bo cepilo, je odgovarjala doktorica Alenka Simonič. Prispevek Vesne Osterc.

V današnjem jutru smo gostili Miho Kolmančiča, predsednika Kluba ormoških študentov, ki nam je predstavil stiske, ki jih doživlja ena izmed ranljivih skupin v času epidemije, to so študenti.

ČRNA KRONIKA:

Dne 21.12 okoli 10.25 ure se je na Maistrovi ulici v naselju Maribor zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega avtomobila znamke Ford S Max, črne barve, ter voznik parkiranega osebnega avtomobila znamke Renaul Kangoo, bele barve. Neznani voznik osebnega avtomobila Ford S Max, je po trčenju v levo zunanje vzvratno ogledalo parkiranega osebnega avtomobila znamke Renault Kangoo odpeljal naprej v smeri Prešernove ulice. Neznanega voznika in morebitne očividce naprošamo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče zglasijo na PP Maribor I, Vošnjakova ulica 1, ali pokličejo na telefonsko številko 02 220 86 30 ali na 113."

Policisti Policijske postaje Maribor II so v sodelovanju z mariborskimi kriminalisti, v petek, 18. decembra 2020, na območju njihove postaje, po odredbi sodišča opravili preiskavo stanovanjske hiše pri 31-letnemu osumljencu. Med hišno preiskavo so našli prostor, posebej prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem so našli in zasegli skupaj 159 zelenih rastlin, visokih od 60 do 128 centimetrov, večjo količino rastlinskih vršičkov in listov, ki so že bili v postopku sušenja ter več predmetov namenjenih proizvodnji oziroma vzgoji prepovedane droge konoplje. Zoper osumljenca bodo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:55

  Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021