Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 22.12.2020

Občina Ormož je imela še zadnjo sejo v letošnjem letu. Na 17. po vrsti, so pod tretjo točko svetniki obravnavali predlog o ustanovitvi Javnega zavoda Razvojni Center Ormož.

Tomaževski župan, Mirko Cvetko, je sklical 16. redno sejo Občinskega sveta. Ta je bila včeraj ob 18.30, v kulturni dvorani pri svetem Tomažu. Na 16. redni seji Občine Sveti Tomaž, je svetnike zanimalo, ali so kaj bližje trenutku, ko bodo dobili v občini svojo lekarno.

Župan občine središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 14. redno sejo občinskega sveta občine Središče ob Dravi, ki bo v sredo. 23. decembra ob 16. uri v prostorih Kulturnega doma Sokolana. Na dnevnem redu bo 14 točk, med katerimi so; Obravnava proračuna občine za leto 2021 obravnava predloga odloka o postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Občini Središče ob Dravi, določitev vrednosti NUSZ v letu 2021, letni program športa in kulture za leto 2021, letni program izobraževanja odraslih v letu 2021, imenovanje predstavnika v Svet zavoda in Programski svet Zavoda za informiranje Ormož ter obravnava vloge za dopolnitev sistemizacije v vrtcu Navihanček. Na dnevnem redu bosta tudi točki pobude in predlogi svetnic in svetnikov.

Tudi na Ptuju se je danes (torek) začelo tri dnevno promocijsko prostovoljno in brezplačno testiranje na covid-19 s tako imenovanimi hitrimi testi. Testiranje se izvaja na parkirišču pri Zdravstvenem domu Ptuj med 9. in 17. uro. Vsi, ki se želijo testirati morajo s seboj imeti osebni dokument ali zdravstveno izkaznico, na odvzem brisa se ni treba vnaprej prijaviti. Rezultat brisa bodo udeleženci prejeli z SMS sporočilom in če je pozitiven, je treba takoj obvestiti osebnega zdravnika, ki bo izdal bolniški stalež in se odpraviti v izolacijo.

Ivan Žinko oziroma Matjašek I. Kogovski zna pripraviti odličen biftek, čurke, kulen, tünko in tudi brezmesno kislo zelje. Več o postopkih priprave in o tistih skrivnih sestavinah nem je zaupa v oddaji Prleški brlüžjak.

Božične dobrote so nekaj, česar se še posebej veselimo. Kakšen pomen so pa imele nekoč? Odgovore nam bo zaupala Nevenka Korpič kustodinja etnologinja iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož.

ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 292 klicev, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 15 kaznivih dejanj,

- 1 osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

- 8 prometnih nesreč I. kategorije,

- 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,

- 4 povoženja živali,

- 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,

- 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,

- 2 požara.

PRIJET BELGIJEC, KI JE PREKO DRŽAVNE MEJE PREPELJAL 9 TURKOV:

Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj, 21. decembra v dopoldanskem času zaznali vozilo tujih registrskih številk, ki je na območju Zavrča, mimo mejnega prehoda, pripeljalo čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Vozilo so po nezakonitem vstopu zaustavili in ugotovili, da je osebni avtomobil znamke Renault Kangoo, belgijskih registrskih oznak, vozil 47-letni državljan Belgije. V vozilu je prevažal še devet tujcev, državljanov Turčije, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Slovenijo in prebivanje v njej. Tujce je prevažal na način, da je v nevarnost spravil njihovo življenje in zdravje, saj je en tujec sedel na sprednjem sedežu, šest tujcev je sedelo na zadnjih treh sedežih, dva tujca pa sta se nahajala v prtljažniku vozila. V vozilu, ki je namenjeno prevozu petih oseb se je tako prevažalo deset oseb. Policisti so voznika pridržali in ga bodo, ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Turke bodo predvidoma danes predali hrvaškim varnostnim organom.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:55

  Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021