Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 23.12.2020

Svetniki občinskega sveta Ormož so pod zadnjo točko 16. redne seje obravnavali pobude in vprašanja svetnikov.

Na 16. redni seji Občine Sveti Tomaž je župan Mirko Cvetko predstavil tudi posebno akcijo občine Sveti Tomaž in pokomentiral okrasitev domačega kraja.

Tudi v občini Majšperk so imeli sejo občinskega sveta. O čem je tekla beseda, je tamkajšnja županja Darinka Fakin povedala Petru Kiriču.

Kako so se obdarovali nekoč v času božiča? Kakšnih običajev so se držali na sam božični večer in kasneje na božični dan? Vse to izveste v nadaljevanju. Odgovore bo podala Nevenka Korpič.

Župan občine središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 14. redno sejo občinskega sveta občine Središče ob Dravi, ki se ja začela danes v sredo. 23. decembra ob 16. uri v prostorih Kulturnega doma Sokolana. Na dnevnem redu je 14 točk, med katerimi so; Obravnava proračuna občine za leto 2021 obravnava predloga odloka o postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Občini Središče ob Dravi, določitev vrednosti NUSZ v letu 2021, letni program športa in kulture za leto 2021, letni program izobraževanja odraslih v letu 2021, imenovanje predstavnika v Svet zavoda in Programski svet Zavoda za informiranje Ormož ter obravnava vloge za dopolnitev sistemizacije v vrtcu Navihanček. Na dnevnem redu bosta tudi točki pobude in predlogi svetnic in svetnikov.

Božične dobrote so nekaj, česar se še posebej veselimo. Kakšen pomen so pa imele nekoč? Odgovore nam bo zaupala Nevenka Korpič kustodinja etnologinja iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož.

Gimnazija Ormož pripravlja literarno srečanje z mladima pesnicama Gimnazije Ormož, Sandro Kumer in Ano Zemljič, ki sta v okviru projekta RaST izdali svoji samostojni pesniški zbirki. Pogovor z njima bo vodila dijakinja Hana Črček. Pogovoru se lahko pridružite prek spleta v ponedeljek, 28. decembra, ob 17. uri. Povezava do video srečanja je objavljena na spletni strani in Facebooku gimnazije.PK VIR: Lenka Keček Vaupotič

Iz ormoške knjižnice so sporočili, da bo knjižnica oba predpraznična četrtka, 24. in 31. decembra, poslovala po skrajšanem delovnem času. Obiskati jo bo mogoče od 8. do 13. ure.

Oba četrtka, 24. in 31. decembra, bosta Krajevna knjižnica Ivanjkovci in Krajevna knjižnica Središče ob Dravi, zaprti. PH

V ptujskem muzeju hranijo največjo zbirko historičnih glasbil na Slovenskem in skrbijo za to, da dediščina domačega glasbílarstva ne utone v pozabo. V Salonu umetnosti na Prešernovi na Ptuju so na ogled postavili razstavo MED HVALO IN POZABO / Ivan Bajde (1855-1920) in njegovi nenavadni glasbeni izumi. Ogled trenutno ni možen, si pa lahko ogledate e- publikacijo Med hvalo in pozabo. PH

Črna kronika:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24. urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Ob 15.33 so v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan predlog na pristojno sodišče.

Napoved aktivnosti za sredo dne 23 12. 2020:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč : prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr..

Prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 06:34

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in ljubljanski južni obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021