Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 24.12.2020

Kristjani po vsem svetu bodo danes ob polnoči pričakali božič, s katerim obeležujejo rojstvo odrešenika Jezusa. Polnočnic ob udeležbi vernikov letos zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 ne bo, bodo pa božične maše, ki pa se morajo po navodilih škofov zaključiti najpozneje do 20. ure.

Občinski svetniki Občine Ormož so imeli že 17. sejo Občinskega sveta. Tokrat so najdlje obravnavali proračun za prihodnje leto. Zanimivo pobudo je predstavil občinski svetnik Simeon Marin. Več v prispevku.

Občina Ormož je Območnemu združenju Rdečega križa Ormož zagotovila 5.000 EUR, ki bodo namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin. Tudi letos bo občina poskrbela za obdarodanje otrok od enega leta starosti do vključno učencev 1. razreda osnovnih šol. Za organizacijo in izvedbo programa obdaritve otrok je namenjeno 8.960 EUR, je razvidno na spletni strani občine.

Na 16 redni seji občine Sveti Tomaž, so svetniki govorili tudi o Božičku. Kaj je župan povedal na seji in kaj še kasneje v pogovoru s Petrom Kiričem, izveste v naslednjih minutah.

Čeprav nam razmere druženja v živo trenutno ne dopuščajo, v CID-u na Ptuju ne počivajo. Z veseljem predstavljajo nov spletni portal Sejem prostega časa. Mateja Lapuh...

Če vas zanima še več, obiščite spletno stran spc-cid.si

Množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi je danes potekalo v več kot 20 krajih po Sloveniji. V večini so s tem začeli v sredo, ponekod pa bodo nadaljevali tudi med ali po praznikih, je razvidno iz seznama ministrstva za zdravje. Najbližje nam se je bilo mogoče testirati na Ptuju - na parkirišču pred zdravstvenim domom danes od 9. do 17. ure.

V tokratni oddaji Male nogice lahko prisluhnete trem sestričnam in bratrancu iz Središča ob Dravi. Pogovarjali smo se o kuhanju, hrani, branju in igri.

Grajski pristavi Ormož so na ogled postavili božične jaslice. Otroci in starejši si jih lahko ogledajo vsak dan do 20.30 ure.

Gimnazija Ormož pripravlja literarno srečanje z mladima pesnicama Gimnazije Ormož, Sandro Kumer in Ano Zemljič, ki sta v okviru projekta RaST izdali svoji samostojni pesniški zbirki. Pogovor z njima bo vodila dijakinja Hana Črček. Pogovoru se lahko pridružite prek spleta v ponedeljek, 28. decembra, ob 17. uri. Povezava do video srečanja je objavljena na spletni strani in Facebooku gimnazije.PK VIR: Lenka Keček Vaupotič

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24. urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Ob 06:26 so prijeli drž. Kosova, ki je na nedovoljen način vstopil v Republiko Slovenijo. Po končanem postopku je bila oseba vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 06:31 so opravili ogled kraja prometne nesreče, do katere je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet ene od udeleženk. Povzročiteljici na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 06:35 uri je prišlo na istem mestu še do druge prometne nesreče zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročiteljice nesreče, ki je trčila v vozilo udeleženke prve prometne nesreče. Voznici povzročiteljici na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 16:50 so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom povzročitelja s kraja nesreče.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 24. decembra:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113. Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč : prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.

Prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:19

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred delovno zaporo pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 10 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021