Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 25.12.2020

Kristjani smo ob polnoči dočakali božič, s katerim obeležujemo dan Jezusovega rojstva. Zaradi epidemije polnočnic ob navzočnosti vernikov ni bilo. Nadškof Stanislav Zoret pa je v polnočnici, ki jo je prenašala TV Slovenija, opozoril, da imajo vsi otroci pravico do življenja in dostojanstva. Plemenitosti pa človeku ne daje položaj, ampak čuteče srce.

Na 16. redni seji Občine Sveti Tomaž so svetniki sprejeli tudi akt o turistični taksi. Z županom Mirkom Cvetkom, se je pogovarjal Peter Kirič.

Na OŠ Velika Nedelja so pripravili lepo novoletno voščilo in ga objavili na kanalu you tube..

Dan po božiču, na štefanovo, je nekoč bil dan za obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Več o tem izveste od Nevenke Korpič, kustodinje etnologinje, iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož.

Grajski pristavi Ormož so na ogled postavili božične jaslice. Otroci in starejši si jih lahko ogledajo vsak dan do 20.30 ure.

Gimnazija Ormož pripravlja literarno srečanje z mladima pesnicama Gimnazije Ormož, Sandro Kumer in Ano Zemljič, ki sta v okviru projekta RaST izdali svoji samostojni pesniški zbirki. Pogovor z njima bo vodila dijakinja Hana Črček. Pogovoru se lahko pridružite prek spleta v ponedeljek, 28. decembra, ob 17. uri. Povezava do video srečanja je objavljena na spletni strani in Facebooku gimnazije.PK VIR: Lenka Keček Vaupotič

Kulturno društvo Podgorci je sklicalo novinarsko konferenco, ki bo izvedena ob izidu knjige DESETLJETJA ŽETVE NAŠIH BESED. Potekala bo v torek, 29. decembra, ob 10. uri, v virtualnem okolju MS Teams. Knjigo bodo predstavili; Dominik Majcen, Vekoslav Prejac in zgodovinarja Marija Hernja Masten. Svojo udeležbo je potrebno potrditi do vključno ponedeljka, 28. decembra, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

ČRNA KRONIKA:

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 6. ure dne 24.12.2020 do 6.ure 25.12.2020 prejeli 231 klicev, med katerimi je bilo 62 interventnih dogodkov. Od tega:

- 11 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari,

- 10 prometnih nesreč, od tega ena prometna nesreča ,v kateri se je ena oseba hudo poškodovala, dve osebi pa lahko telesno poškodovali. V eni prometni nesreči sta se dve osebi lahko telesno poškodovali, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda.

- 15 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 6 kršitev javnega reda na javnem kraju in 9 kršitev v zasebnih prostorih.

Včeraj ob 13. uri je 50 letni voznik osebnega avtomobila peljal po lokalni cesti iz smeri naselja Žamenci proti naselju Dornava. Ko je pripeljal do križišča z regionalno cesto Dornava – Polenšak, pri zavijanju levo v smeri Dornave ni upošteval pravil prednosti ter zapeljal v križišče kjer je s sprednjim delom svojega vozila trčil v desni bok vozila, ki ga je iz smeri Dornave po prednostni cesti pravilno pripeljal 40 – letni voznik. Pri trčenju sta se 40 – letni oškodovanec in njegov 35 letni sopotnik lažje telesno poškodovala, povzročitelj pa je utrpel hude telesne poškodbe. Zoper povzročitelja bo izveden postopek o prekršku.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 15:36

  Glavna cesta Celje - Rogaška Slatina je zaprta v Šentjurju zaradi prometne nesreče pri križišču za Dobje, obvoz je po lokalnih cestah.

  Na štajerski avtocesti žival na cestišču ovira prometpred priključkom Dramlje proti Ljubljani.

  Na mariborski vzhodni obvoznicije zaradi okvare vozila zaprt vozni pas med razcepom Dragučova in predorom Vodole proti Slivnici.

  Zastoj tovornihvozilje na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021