Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 26.12.2020

Predsednik republike Borut Pahor je ob dnevu samostojnosti in enotnosti v nagovoru državljanom iz predsedniške palače sporočil, da prihodnje leto pričakuje z optimizmom. Znova pa je pozval k sodelovanju na političnem parketu. Moč sodelovanja, ki jo je imela politika pred 30 leti, obstaja tudi danes, samo treba ji je dati priložnost, je prepričan.

Na 17. redni seji Občinskega sveta Ormož so občinski svetniki sprejemali predlog proračuna za prihodnje leto. Vrstila so se številna vprašanja.

Na 16. redni seji Občine Sveti Tomaž so svetniki sprejeli tudi akt o turistični taksi. Z županom Mirkom Cvetkom, se je pogovarjal Peter Kirič.

Dan po božiču, na štefanovo, je nekoč bil dan za obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Več o tem izveste od Nevenke Korpič, kustodinje etnologinje, iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož.

Gimnazija Ormož pripravlja literarno srečanje z mladima pesnicama Gimnazije Ormož, Sandro Kumer in Ano Zemljič, ki sta v okviru projekta RaST izdali svoji samostojni pesniški zbirki. Pogovor z njima bo vodila dijakinja Hana Črček. Pogovoru se lahko pridružite prek spleta v ponedeljek, 28. decembra, ob 17. uri. Povezava do video srečanja je objavljena na spletni strani in Facebooku gimnazije.PK VIR: Lenka Keček Vaupotič

Kulturno društvo Podgorci je sklicalo novinarsko konferenco, ki bo izvedena ob izidu knjige DESETLJETJA ŽETVE NAŠIH BESED. Potekala bo v torek, 29. decembra, ob 10. uri, v virtualnem okolju MS Teams. Knjigo bodo predstavili; Dominik Majcen, Vekoslav Prejac in zgodovinarja Marija Hernja Masten. Svojo udeležbo je potrebno potrditi do vključno ponedeljka, 28. decembra, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

ČRNA KRONIKA:

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 6. ure dne 25.12.2020 do 6.ure 26.12.2020 obravnavali naslednje dogodke:

Prejeli so 224 klicev, med katerimi je bilo 40 interventnih dogodkov, in sicer:

 

- 3 obvestila s področja kriminalitete,

 

- 5 prometnih nesreč z materialno škodo,

 

- 14 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru,

 

-18 obvestil iz drugih področij dela.

 

Policisti PMP Gruškovje so ob pregledu tovornega vozila na vstopu v Republiko Slovenijo odkrili državljana Sirije, ki ni izpolnjeval pogojev za vstop. Tujec je bil po končanem policijskem postopku predan hrvaškim policistom.

Obravnavali smo tri primere nasilne smrti v okolici Ptuja.Včeraj okrog 16.30 so bili mariborski policisti obveščeni o tem, da je prišlo v okolici Ptuja do družinskega spora. Policisti so ob prihodu našli 61-letnega moškega in 35-letnico, ki jima kljub pomoči reševalcev ni bilo pomoči, 58-letno žensko pa so odpeljali v bolnišnico, a je izgubila življenje. Vsi trije so bili v sorodstvenem razmerju.

V tej zvezi je že bila odvzeta prostost 35-letniku, prav tako v sorodstvenem razmerju, ki je bil odpeljan v bolnišnico. Kriminalisti PU Maribor nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka, zato bo več informacij znanih v prihodnjih dneh.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 06:27

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021