Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 28.12.2020

V Ormožu se je včeraj začelo cepljenje prosti novemu koronavirusu. Najprej so prišli na vrsto stanovalci CSO Ormož, ki so se predhodno prijavili na cepljenje. Več v prispevku:

Župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko je po zadnji 16. seji občinskeha sveta komentiral občinski proračun za prihodnje leto 2021. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

Prav poseben dan za otroke nekoč je bil tepežni dan (28.12). Več o šegah povezanih na ta dan, nam bo zaupala gospa Nevenka Korpič, kustodinja etnologinja, iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož.

V tokratni oddaji Prleški brlüžjak bo z nami Miran Trkulja, lončar iz Veličan. Izdeluje uporabno in okrasno keramiko, svojih veščin se je učil pri stricu in dedku. V oddaji boste slišali tudi zakaj bo lončarstvo vedno ostala ročna obrt, z unikatnimi izdelki.

Gimnazija Ormož pripravlja literarno srečanje z mladima pesnicama Gimnazije Ormož, Sandro Kumer in Ano Zemljič, ki sta v okviru projekta RaST izdali svoji samostojni pesniški zbirki. Pogovor z njima bo vodila dijakinja Hana Črček. Pogovoru se lahko pridružite prek spleta danes, v ponedeljek, 28. decembra. Začelo se je ob 17. uri.

Kulturno društvo Podgorci je sklicalo novinarsko konferenco, ki bo izvedena ob izidu knjige DESETLJETJA ŽETVE NAŠIH BESED. Potekala bo v torek, 29. decembra, ob 10. uri, v virtualnem okolju MS Teams. Knjigo bodo predstavili; Dominik Majcen, Vekoslav Prejac in zgodovinarja Marija Hernja Masten. Svojo udeležbo je potrebno potrditi do vključno ponedeljka, 28. decembra, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 48-urah obravnavali naslednje dogodke in pojave.

PETEK 25. 12. 2020

Ob 11.05 so opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Udeležencu je bilo na kraju dogodka izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11.15 so bili obveščeni o najdbi dveh zapuščenih gorskih kolesih na območju Svetega Tomaža. Poslušalce obveščajo, da če kdo pogreša gorko kolo, naj pokliče na policijsko postajo na tel. 02 7410850

SOBOTA 26. 12. 2020

Ob 11.35 so policisti imeli v postopku osebo, za katero je bilo ugotovljeno, da je kršila določila Zakona o nalezljivih boleznih, zato ji je bil izdan plačilni nalog.

Ob 12.10 so bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi. Na kraju mrliška oglednica in policisti niso ugotovili elementov kaznivega dejanja. Na državno tožilstvo bodo poslali poročilo.

Ob 13.31 so policisti v postopku zasegli delno pokajen ročno zvit cigaret s posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve in alu zavitek z enako vsebino. Po pridobljeni analizi bo zoper osebo izveden ustrezen ukrep po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 17:18

  Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021