Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 02.01.2021

Po vstopu v novo leto je tudi današnji 2. januar praznik in dela prost dan. Kot takega ga sicer poznajo v le redkih državah po Evropi. Danes in v nedeljo pa bodo ostale zaprte tudi trgovine. Vlada je sicer zaradi pričakovane gneče predlagala, da bi bile izjemoma 3. januarja odprte, a so poslanci predlog zavrnili. VIR:STA

Od danes lahko tisti, ki želijo ob prihodu iz rdeče države v Slovenijo vstopiti na zunanji schengenski meji, pri čemer ne bodo predložili negativnega testa PCR ali pa če ne sodijo med 12 izjem, v državo vstopijo samo na mejnih prehodih, kjer so zagotovljeni pogoji za testiranje s hitrim testom. To so brniško letališče ter mejni prehodi Obrežje, Gruškovje, Metlika, Središče ob Dravi in Jelšane. Državljanom tretjih držav na nenujnem potovanju, ki se ne bodo želeli testirati ali pa bodo pozitivni, bodo vstop v državo zavrnili. Druge osebe, ki se ne bodo želele testirati ali bodo pozitivne, pa bodo morale v karanteno. VIR: STA

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte je ob včerajšnjem obisku Splošne bolnišnice Novo mesto pozvala k čim bolj množičnemu cepljenju proti covidu-19. Z varnim cepivom in cepljenjem je treba doseči, da bo država začela normalno delovati, je opozorila. Najprej pa je treba največjo precepljenost doseči med zdravstvenimi delavci. VIR: STA

V današnjem lokalnem utripu vam posredujemo tudi nekaj voščil ob novem letu, ki so jih izrekli predsedniki Krajevnih skupnosti v Občini Ormož:

Na zadnji, 14. redni seji Občinskega sveta Občine Središče ob Dravi, so svetniki določili vrednost točke nadomestila za stavbno zemljišče, ki pa je ostalo na isti ravni, kot minulo leto. Prav tako so sprejemali letne programe za šport, kulturo in izobraževanje odraslih. Z županom Jurijem Borkom se je pogovarjala Vesna Osterc.

Na 14. redni seji Občinskega sveta Središče ob Dravi, je župan Jurij Borko pod točko razno povedal, da trenutno njihove zdravnice ni v ordinaciji. Prosili smo ga za pojasnilo.

Gimnazija Ormož je imela v minulem letu več kot dovolj razlogov za ponos in veselje. Eden izmed njih je bil gotovo uspeh pri projektu mladih dijakinj četrtega letnika, Sandre Kumer in Ane Zemljič, ki sta izdali vsaka svojo pesniško zbirko. Več o samem projektu je na virtualnem literarnem dogodku Gimnazije Ormož, povedala ravnateljica Gimnazije Ormož, Klavdija Zorjan Škorjanc.

ČRNA KRONIKA:

Včeraj ob 14.07 so v Skolibrovi ulici v Ormožu gasilci PGD Ormož nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Ormož pri prenosu obolele osebe iz večstanovanjske stavbe do reševalnega vozila.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  ORMOŽ
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 04:08

  Zaradi prometne nesreče je zaprt vozni pas na dolenjski avtocesti med priključkom Šmarje Sap in Grosuplje - Zahod proti Novemu mestu.

  Burja:
  - na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in Nanosom je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton;
  - na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipava pa prepoved velja za vsa omenjena vozila ne glede na težo.

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  V noči nanedeljo, od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta vzhodna ljubljanska obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - V noči na nedeljo bo predor zaprt med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko Ljubelja in Korenskega sedla.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021