Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 04.01.2021

Leto 2020 je za nami. Bilo je posebno leto, vsaj tako ga je opisala večina vprašanih. Na silvestrovo smo gostili župana Občine Ormož, Danijela Vrbnjaka. Zanimalo nas je, kako ocenjuje minulo turbulentno leto.

V Zdravstvenem domu Ormož se z jutrišnjim dnem prične brezplačno hitro testiranje za vse tiste, ki bi se radi prepričali ali ste morda okuženi z novim koronavirusom. Z doktorico Alenko Simonič se je pogovarjal Peter Kirič.

Na današnji dan (ponedelje, 4.1.2021) je v rdeči coni Doma upokojencev Ptuj skupno nastanjenih 17 stanovalcev. V bolnišnici se trenutno zdravi 12 stanovalcev, en stanovalec je danes, žal, umrl. Trenutno je zaradi okužbe s COVID-19 skupno odsotnih 17 sodelavcev. Po prejetih rezultati odvzetih brisov stanovalcev in zaposlenih v dneh od 31.12.2020-3.1.2021, kjer so v enotah Ptuj, Muretinci, Kidričevo in Juršinci odvzeli skupaj 95 brisov so dobili potrjeno eno novo okužbo pri stanovalcu v enoti v Juršincih. NA. VIR: DOM Ptuj

Gimnazija Ormož je imela v minulem letu več kot dovolj razlogov za ponos in veselje. Eden izmed njih je bil gotovo uspeh pri projektu mladih dijakinj četrtega letnika, Sandre Kumer in Ane Zemljič, ki sta izdali vsaka svojo pesniško zbirko. Več o samem projektu je na virtualnem literarnem dogodku Gimnazije Ormož, povedala ravnateljica Gimnazije Ormož, Klavdija Zorjan Škorjanc.

V Knjižnici Ormož so pripravili priložnostno razstavo, ki si jo lahko ogledate do konca januarja prihodnjega leta. Gre za razstavo, ki je nastala ob 120. obletnici rojstva Stanka Cajnkarja, duhovnika, dramatika, pisatelja, esejista in urednika, ki se je rodil 25. aprila 1900 v Savcih pri Svetem Tomažu. Cajnkar je v izhodišče svojih literarnih del postavljal razpravljanja o človeku in Bogu. Pisal je romane, povesti in dramska dela, objavljal znanstvene in strokovne članke ter deloval kot urednik.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so od zadnjega dne v letu 2020 do danes zjutraj obravnavali naslednje dogodke in pojave:

ČETRTEK 31. 12. 2020

Ob 11.18 so prejeli anonimno obvestilo, da se zbira več ljudi, kršijo predpise o zbiranju ljudi na javnem kraju. Policisti so na kraju ugotovili, da ne gre za zbiranje ljudi, pa tudi kršitev niso zaznali.

Ob 13.32 so prejeli obvestilo, da neznane osebe uporabljajo pirotehnična sredstva – petarde. Z zbiranjem obvestil ter z razgovori policistom ni uspelo izslediti kršitelja.

PETEK 1.1.2021

Ob 19.30 so obravnavali prometno nesrečo I. kat. In udeležbo divjadi. Policisti so na kraju izdalo udeležencu obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 2.1.2021

Ob 09:35 uri so bili obveščeni o kršitvi določil Zakona o javnem redu in miru, po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezni ukrep.

Ob 18.27 so obravnavali prometno nesrečo I. kat. In udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju udeleženki izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23.55 so obravnavali kršitev Zakona o javnem redu in miru, kjer je kršitelj motil nočni počitek z glasno glasbo. Policisti so kršitelju na kraju izrekli opozorili.

Ob 01.uri po polnoči so bili obveščeni o poškodovani osebi v stanovanjski hiši, ki zaradi poškodbe ni mogla vstati in odkleniti vhodnih vrat, zato so posredovali gasilci. Poškodovani osebi je bila nudena zdravniška pomoč, zaradi poškodb pa so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4.1.2021:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, policisti prosijo, da o tem obveščate policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 15:58

  Glavna cesta Celje - Rogaška Slatina je zaprta v Šentjurju zaradi prometne nesreče pri križišču za Dobje, obvoz je po lokalnih cestah.

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 15 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021