Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 05.01.2021

Dijakinji Gimnazije Ormož, Ana Zemljič in Sandra Kumer sta na predstavitvi svojih pesniških zbirk, ki je potekala v zadnjih dneh meseca decembra, poslušalcem zaupali od kod črpata navdih in po kom se zgledujeta.

Kulturno društvo Podgorci je ob koncu leta 2020 predstavilo knjigo z naslovom " DESETLETJA ŽETVE NAŠIH BESED." Avtor knjige je Vekoslav Prejac s soavtorji. Pomemben dogodek za Kulturno društvo Podgorci so na video konferenci predstavili: Dominik Majcen, predsednik KD Podgorci, avtor knjige Vekoslav Prejac, in zgodovinarka in arhivistka Marija Hernja Masten.

Naša jutranja gostja je bila Marjanca Korotaj iz Mladinskega centra Ormož. Z Anito Kosec sta se pogovarjali o projektu »Mladi Ormož, Las Ormož.« Kakšne so stiske mladih in študentov boste izvedeli v naslednjih minutah.

Sta zaključili sogovornici. Pobude in vprašanja za delavnico, ki jo bodo izvedli, lahko zastavite na naslov Mladinskega centra Ormož.

V Knjižnici Ormož so pripravili priložnostno razstavo, ki si jo lahko ogledate do konca januarja prihodnjega leta. Gre za razstavo, ki je nastala ob 120. obletnici rojstva Stanka Cajnkarja, duhovnika, dramatika, pisatelja, esejista in urednika, ki se je rodil 25. aprila 1900 v Savcih pri Svetem Tomažu. Cajnkar je v izhodišče svojih literarnih del postavljal razpravljanja o človeku in Bogu. Pisal je romane, povesti in dramska dela, objavljal znanstvene in strokovne članke ter deloval kot urednik.

ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 252 klicev, od tega 74 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V tem času so obravnavali tudi:

- 16 kaznivih dejanj,

- 1 osumljenca so pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

- 7 prometnih nesreč I. kategorije,

- 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,

- 9 povoženj divjadi,

- 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,

- 4 prijave kršitev javnega reda in miru, ki so se zgodile v zasebnih prostorih,

- 1 požar.

Včeraj dopoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Slovenije, ki je s tovornim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu vročili plačilni nalog.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:50

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021