Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 06.01.2021

Stanje z okuženostjo z novim koronavirusom se v Centru starejših občanov počasi umirja. Z direktorico Janjo Jurkovič je govorila Vesna Osterc.

Zdravstveni dom Ormož bo izvajal brezplačno testiranje na novi koronavirus tudi na terenu. Testiranje bodo izvajali tudi pred Občino Središče ob Dravi. Ob tej priložnosti, smo poklicali župana Središče ob Dravi, Jurija Borka. Prispevek Vesne Osterc.

Vrnitve v šolo so se zelo razveselili učenci na OŠ Stanka Vraza. Zaupali so nam njihove občutke.

V knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož poskušajo knjige in umetnost približati otrokom na številne načine. A mnogi poskusi so trenutno le preko elektronskih povezav. Kako virtualno približati otroku knjižnico, nam bo povedala knjižničarka Marinka Vnuk.

Spletni novičarski portal Prlekija on net poroča, da si bo Občina Ljutomer prizadevala, da si bosta tako dvorec Jeruzalem kot njegova okolica ponovno pridobila sloves, ki si ga zaslužita in jima glede na njuno lepoto tudi pripada. Po odpečatenju dvorca s strani Finančne uprave Republike Slovenije konec junija 2020 - dvorec je bil za takratnega uporabnika zapečaten novembra 2019 - ga je Občina Ljutomer ponovno prevzela v posest. Sedaj je v pripravi cenitev višine tržne najemnine . Po pridobitvi cenitve pa bo občina Ljutomer dvorec ponovno oddala v najem. Objavili bodo javno zbiranje ponudb za oddajo dvorca Jeruzalem v najem.

Ekocivilna iniciativa Slovenije je zasnovala gibanje 'Oskrbimo Slovenijo', katerega cilj je popeljati državo na pot prehranske samooskrbe. Slovenija pridela le dobro tretjino prehrane za svoje potrebe, samooskrba pa je odvisna od panoge do panoge. Da smo na tem področju ranljivi je pokazala tudi zadnja kriza, a očitno še ne dovolj, da bi spametovala odgovorne k ukrepanju. Semenarstvo bi lahko bila donosna ter pomembna dejavnost na podeželju.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave.

Včeraj ob 09.31 so bili obveščeni o prometni nesreči I. Kategorije in s pobegom povzročitelja s kraja. Po vseh zbranih obvestilih bo povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 10.09 so bili s strani občana obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v nočnem času. Po zbranih vseh obvestilih bo zoper kršitelja izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru.

Napoved aktivnosti za sredo dne 6.1.2021:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščate policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).

Prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 22:01
  Ob 22.02 so v naselju Runeč, občina Ormož, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, Ivanjkovci in Hardek so požar pogasili, očistili tuljavo dimnika, prezračili prostore, pregledali objekt s termovizijsko kamero in lastniku priporočali pregled dimnikarja.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 20:56
  Ob 20.57 so v naselju Draženci, občina Hajdina, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Draženci in Hajdina so počakali do izgoretja saj v dimniku ter pregledali dimnik in okolico.
 • Požar, eksplozija 5. 03. 2021 18:47
  Ob 18.52 je v naselju Noršinci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, zagorel nadstrešek v velikosti 3 x 5 metrov, požar pa se je razširil na bližnji gospodarski objekt ter zajel del ostrešja. Nadstrešek, kateri je v celoti pogorel ter delno uničeno ostrešje v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci - Šalinci, Grlava in Babinci. Gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru so ostali na gasilski straži.
 • Tehnična in druga pomoč 5. 03. 2021 13:43
  Ob 13.57 sta na Vrtni ulici v Murski Soboti gasilca PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprla vrata kabine okvarjenega dvigala, v kateri je bila ujeta oseba.
 • Prometno poročilo, sobota 6.marec 2021 ob 05:58

  Zaradi okvare avtobusa je močno oviran promet na štajerski avtocesti na izvozu Šempeter iz smeri Ljubljane, izvoz je prevozen samo za osebna vozila.

  Burja:
  - Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipavaje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.


  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.
  - Na cesti Godovič - Črni Vrh - Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

  Danes ponoči, predvidoma od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med priključkomBizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južniljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

  Predor Karavanke:
  - Danes ponoči bo predor zaprt predvidoma med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.
  - Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.02.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021