Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 07.01.2021

Rekonstrukcija in nadgradnja čistilne naprave Ormož se bo začela. Skladno s pogodbenimi določili FIDIC in zahtevami pogodbe sklenjene med Občino Ormož in podjetjem PROPLUS, bo uvedba izvajalca v delo v ponedeljek, 11.januarja, ob 14. uri, v prostorih Občine Ormož. PK, vir: Občina Ormož

Da bi izvedeli kako poteka množično testiranje in kakšno je trenutno stanje z okuženostjo z novim koronavirusom na ormoškem, smo poklicali zdravnico Alenko Simonič. Prispevek Petra Kiriča.

Zraven učencev, so vrnitve v šolske klopi na OŠ Stanka Vraza bili veseli tudi njihovi učitelji. Pogovarjali smo se z učiteljico matematike, Natašo Kozél.

Izvedeli smo, da je bil v potresu poškodovan tudi grad pri Veliki Nedelji. Za kakšne poškodbe gre, je povedala Nevenka Korpič, kustodinja etnologinja iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož.

Zaključila se je bralna značka za odrasle. Koliko bralcev se je akcije udeležilo in kako so z udeležbo zadovoljni v knjižnici Franca Ksavra Meška, nam bo povedala knjižničarka Marinka Vnuk.

Ljubiteljski fotograf Ciril Ambrož, katerega fotografije krasijo številne publikacije, koledarje, razglednice in knjige, je v samozaložbi izdal novo knjigo. Gre za zbirko pesmi lani umrlega prleškega pesnika Marka Kočarja z njegovimi fotografijami. Tako je združena lepota prleške pokrajine in narečja. Knjiga nosi naslov Frtjüc, v knjižnem jeziku kajfež, pomagalo za ugašanje sveč. Knjigo lahko za samo 5 evrov kupite pri Cirilu Ambrožu ali na ormoškem TIC-u.

Črna kronika:

Mariborske policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave.

V opisanem času so obravnavali:

- 16 kaznivih dejanj,

- 2 prometni nesreči I. kategorije,

- 2 povoženji živali,

- 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki so jih vozili,

- 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,

- 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,

- 1 nesrečo pri delu.

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je včeraj, 6. januarja ob 15.50 v naselju Slatina ustavila 48-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz okolice Bistrice ob Dravi. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravili so tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila, na pristojno sodišče pa so podali obdolžilni predlog.

Patrulja Policijske postaje Ptuj so danes, 7. januarja, malo pred 1. uro, v Zgornji Hajdini ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki stanuje v Velenju. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Opravili so tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je kršil začasno omejeno gibanje in ni imel upravičenega razloga nahajanja v drugi občini, zato so mu policisti izdali plačilni nalog. Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila, na pristojno sodišče pa so podali obdolžilni predlog.

Neznani storilec je v času od 27. 6. 2020 do včeraj, v Strezetini (območje PP Ormož) ukradel osebni avtomobil znamke Renault Clio, kovinsko modre barve, registrske številke LJ 43-9VX, letnik 2002. Materialna škoda znaša 2000 evrov.

Sinoči so imeli policisti PP Gorišnica v postopku tri državljane BiH, ki začasno bivajo v Sloveniji, ki so z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jim vročili plačilne naloge in jim odredili karanteno.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:19

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred delovno zaporo pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 10 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021