Print this page

LOKALNI UTRIP PETEK, 08.01.2021

Rekonstrukcija in nadgradnja čistilne naprave Ormož se bo začela. Skladno s pogodbenimi določili FIDIC in zahtevami pogodbe sklenjene med Občino Ormož in podjetjem PROPLUS, bo uvedba izvajalca v delo v ponedeljek, 11.januarja, ob 14. uri, v prostorih Občine Ormož. PK, vir: Občina Ormož

Da bi izvedeli kako poteka množično brezplačno testiranje na širšem ormoškem področju in ali v ormoškem ZD uporabljajo ustrezne palčke za jemanje brisov, nam je zaupala Alenka Simonič, dr. med..

Množično testiranje prebivalstva na prisotnost novega koronavirusa bodo delavci Zdravstvenega doma Ormož izvajala tudi v občini Sveti Tomaž. Z županom Mirkom Cvetkom je govorila Vesna Osterc.

V knjižnici Franca Ksavra Meška so zaključili zanimiv izziv. Ples s knjigo. Več ob koncu natečaja, nam bo povedala knjižničarka Marinka Vnuk.

Gostili smo kustodinjo etnologinjo Nevenko Korpič, ki je naše poslušalce ponovno povabila k soustvarjanju razstave punčk, ki jo pripravljajo v Pokrajinskem muzeju Ptuj, enota Ormož.

V tokratni oddaji Male nogice se bomo pogovarjali o šoli na daljavo, preživetih praznikih in kuhanju.

Ljubiteljski fotograf Ciril Ambrož, katerega fotografije krasijo številne publikacije, koledarje, razglednice in knjige, je v samozaložbi izdal novo knjigo. Gre za zbirko pesmi lani umrlega prleškega pesnika Marka Kočarja z njegovimi fotografijami. Tako je združena lepota prleške pokrajine in narečja. Knjiga nosi naslov Frtjüc, v knjižnem jeziku kajfež, pomagalo za ugašanje sveč. Knjigo lahko za samo 5 evrov kupite pri Cirilu Ambrožu ali na ormoškem TIC-u.

ČRNA KRONIKA:

Mariborske policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave. Prejeli so 205 klicev, od tega 76 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 18 kaznivih dejanj,

- 1 osumljenca so pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

- 1 prometno nesrečo I. kategorije,

- 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je sedem oseb lahko telesno poškodovalo,

- 4 povoženja živali,

- 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,

- 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 9 v zasebnih prostorih,

- 1 kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,

- 2 nesreči pri delu,

- 2 požara.

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v četrtek, 7. januarja, ob 7. uri, v naselju Grlinci ustavila voznika tovornega vozila znamke Peugeot Boxer. Med postopkom so policisti ugotovili, da je 32-letni voznik vozil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi suma, da je voznik vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila. Zaradi vožnje v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odklona strokovnega pregleda, so zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Na podlagi pridobljene odredbe sodišča, so policisti še isti dan pri njemu opravili hišno preiskavo, saj so sumili, da poseduje prepovedano drogo. Med hišno preiskavo so našli dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, digitalno tehtnico in gumijevko, ki spada med hladna orožja. Vse opisano so mu zasegli.

Kršitelj je imel v posesti še več kosov drugega orožja (imitacije orožja, Airsoft,…), za katera pa dovoljenje po Zakonu o orožju ni potrebno.

Zaradi posesti prepovedanega orožja – gumijevke, bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. V zvezi z zasegom prepovedane droge pa bodo uvedli kazenski postopek.