Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 09.01.2021

Množično testiranje prebivalstva na prisotnost novega koronavirusa bodo delavci Zdravstvenega doma Ormož, ki so do sedaj brezplačna testiranja izvajali v Ormožu in v Središču ob Dravi, v ponedeljek 11. januarja izvajali tudi v občini Sveti Tomaž. Z županom Mirkom Cvetkom je govorila Vesna Osterc.

Nastja Alt je k priložnostnemu pogovoru povabila poslušalko Jelko Bohanec, ki je koronavis prebolela. Kakšna je njena osebna izkušnja, nam je zaupala v priložnostnem pogovoru.

Po uspelem boju zoper koronavirus je v pogovoru nadaljevala:

Včeraj, 8. januarja je v rdečih conah Doma upokojencev Ptuj bilo skupno nastanjenih 21 stanovalcev. V bolnišnici se trenutno zdravi 7 stanovalcev. Trenutno je zaradi okužbe s COVID-19 skupno odsotnih 10 sodelavcev. Po zadnjih prejetih rezultatih v dneh od 6.-8.januarja so zabeležili eno okužbo pri stanovalki v enoti Kidričevo in dve v enoti Koper. Včeraj ( 8. januar) so ponovno odvzeli brise stanovalcem in zaposlenim v enoti Kidričevo in Muretinci skupno 49 brisov. V enoti Koper so izvedli 16 hitrih testov pri zaposlenih in so bili vsi negativni. PK VIR: DOM Ptuj

Branje knjig je v strmem upadanju že nekaj let. O razlogih zakaj brati in o izgovorih zakaj ne, je izšla zanimiva knjiga. Več nam bosta povedala knjižničarka Marinka Vnuk in njen sodelavec Damjan Rizman.

Kustodinjo etnologinjo iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož, Nevenko Korpič smo povprašali kaj sploh je koledar.

Ljubiteljski fotograf Ciril Ambrož, katerega fotografije krasijo številne publikacije, koledarje, razglednice in knjige, je v samozaložbi izdal novo knjigo. Gre za zbirko pesmi lani umrlega prleškega pesnika Marka Kočarja z njegovimi fotografijami. Tako je združena lepota prleške pokrajine in narečja. Knjiga nosi naslov Frtjüc, v knjižnem jeziku kajfež, pomagalo za ugašanje sveč. Knjigo lahko za samo 5 evrov kupite pri Cirilu Ambrožu ali na ormoškem TIC-u.

 • Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 23. 01. 2021 17:08
  Ob 17.08 so v naselju Loperšice, občina Ormož, opazili odpadno motorno olje v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ormož so v obcestnem jarku v dolžini 20 metrov odpadno motorno olje odstranili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Prometna nesreča 23. 01. 2021 13:21
  Ob 13.21 je voznica osebnega vozila v naselju Vogričevci, občina Ljutomer, zapeljala s cestišča ter se prevrnila na streho. Pri tem je utrpela lažje telesne poškodbe. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka ter avto postavili na kolesa.
 • Tehnična in druga pomoč 23. 01. 2021 09:28
  Ob 9.28 je v naselju Radomerščak, občina Ljutomer, drevo padlo na stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Ljutomer in Radomerje so drevo odstranili.
 • Prometno poročilo, nedelja 24.januar 2021 ob 06:12

  Zimske razmere:
  - Prepoved za priklopnike in polpriklopnike je na cesti Col - Črni Vrh - Godovič.
  - Obvezna uporaba verig na prelazih Ljubelj in Korensko sedlo.

  Popolne zapore:
  - Zaprta cesta zaradi snega Volče - Solarji.
  - Zaprta cesta Črna na Koroškem - Šoštanj, v Javorju zaradi zemeljskega plazu.
  - Na Pokljuki sta zaradi poledice zaprti regionalna cesta Mrzli Studenec - Gorjuše ter lokalna cesta Koprivnik - Goreljek.
  - Zaradi snežnega plazu je zaprta cesta Trenta - Bovec, pri Soči ter Predel - Bovec, v Logu pod Mangartom.
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Danes velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t med 8. in 21. uro.

  Od ponedeljka, 25. januarja, bo pri Lescah zaprta cestaLesce- Kamna Gorica - Lipnicazaradi obnove železniške proge.

  V Sloveniji je na avtocesti A1, Koper - Ljubljana - Šentilj, prepovedano prehitevanje za tovorna vozila. Več v Novicah.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 23.01.2021
RADIOaktivnih11 - 19.01.2021