Print this page

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 09.01.2021

Množično testiranje prebivalstva na prisotnost novega koronavirusa bodo delavci Zdravstvenega doma Ormož, ki so do sedaj brezplačna testiranja izvajali v Ormožu in v Središču ob Dravi, v ponedeljek 11. januarja izvajali tudi v občini Sveti Tomaž. Z županom Mirkom Cvetkom je govorila Vesna Osterc.

Nastja Alt je k priložnostnemu pogovoru povabila poslušalko Jelko Bohanec, ki je koronavis prebolela. Kakšna je njena osebna izkušnja, nam je zaupala v priložnostnem pogovoru.

Po uspelem boju zoper koronavirus je v pogovoru nadaljevala:

Včeraj, 8. januarja je v rdečih conah Doma upokojencev Ptuj bilo skupno nastanjenih 21 stanovalcev. V bolnišnici se trenutno zdravi 7 stanovalcev. Trenutno je zaradi okužbe s COVID-19 skupno odsotnih 10 sodelavcev. Po zadnjih prejetih rezultatih v dneh od 6.-8.januarja so zabeležili eno okužbo pri stanovalki v enoti Kidričevo in dve v enoti Koper. Včeraj ( 8. januar) so ponovno odvzeli brise stanovalcem in zaposlenim v enoti Kidričevo in Muretinci skupno 49 brisov. V enoti Koper so izvedli 16 hitrih testov pri zaposlenih in so bili vsi negativni. PK VIR: DOM Ptuj

Branje knjig je v strmem upadanju že nekaj let. O razlogih zakaj brati in o izgovorih zakaj ne, je izšla zanimiva knjiga. Več nam bosta povedala knjižničarka Marinka Vnuk in njen sodelavec Damjan Rizman.

Kustodinjo etnologinjo iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož, Nevenko Korpič smo povprašali kaj sploh je koledar.

Ljubiteljski fotograf Ciril Ambrož, katerega fotografije krasijo številne publikacije, koledarje, razglednice in knjige, je v samozaložbi izdal novo knjigo. Gre za zbirko pesmi lani umrlega prleškega pesnika Marka Kočarja z njegovimi fotografijami. Tako je združena lepota prleške pokrajine in narečja. Knjiga nosi naslov Frtjüc, v knjižnem jeziku kajfež, pomagalo za ugašanje sveč. Knjigo lahko za samo 5 evrov kupite pri Cirilu Ambrožu ali na ormoškem TIC-u.