Print this page

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 11.01.2021

V studio smo povabili župana Občine Ormož, Danijela Vrbnjaka. Med drugim nas je zanimalo, koliko parcel bo na voljo mladim na Ormoškem. Z županom je govoril Peter Kirič.

Stanje okužb s koronavirusom na ormoškem zopet narašča. Prispevek Vesne Osterc:

V Zdravstvenem domu Ljutomer se je mogoče brezplačno testirati na novi koronavirus vsak ponedeljek in četrtek med 14. in 16. uro. Minuli torek in sredo so že testirali po sistemu „drive in“, takrat je bilo testiranih 149 oseb, pozitivnih testov je bilo 27. Takoj ko bodo dobili še cepivo pa se bo v ZD Ljutomer začelo tudi cepljenje starejših od 80 let, prijavljenih jih je okoli 240. PH

S predstavnico RK Slovenije, Območnega združenja Ormož, gospo Božo Antolič, smo se pogovarjali o njihovem delu v času epidemije. Izvedeli smo, da tudi ormoški bolničarji pomagajo v UKC Maribor. Prispevek Nastje Alt.

Marta Gregorc ali Teta Marta je izjemna ženska, ki dela tisoč in eno stvar, njena najljubša pa je še vedno peka pogač in keksov. V jutrišnji oddaji »Prleški brlüžjak« bo predstavila prleško gibanico, postržjačo in njeno najljubšo, repjačo.

Kustodinjo etnologinjo Nevenko Korpič iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož, smo povprašali, od kod izvirajo prvi koledarji.

ŠPORT:

Tekme 13. kroga 1. slovenske futsal lige (SFL) so bile prve v letošnjem koledarskem letu. Prinesle pa so zmage Dobovca, Litije, Ptuja, Tomaža in Sevnice. Slednja je z 2:6 premagala Oplast, Dobovec je z 10:1 odpravil Mlinše, Litija je bila s 4:2 boljša od Vrhnike, Ptujčani so z 1:2 slavili v Škofijah. Varovanci trenerja Mateja Gajserja so gostovali pri novincu v ligi, ekipi Dobrepolja in vpisali nove tri točke po zmagi z 0:2. prvi polčas so petelini dobili z 0:1, že v 2. minuti je zadel Klemenčič. V nadaljevanju je končni izid postavil Vindiš, ki je mrežo domačega vratarja zadel v 28. minuti.

Po trinajstih tekmah je na vrhu prvenstvene lestvice z maksimalnim izkupičkom 39. točk Dobovec. Drugi so Ptujčani z 31. točkami, tretja je Litija s 25. točkami. V sredini lestvice je gneča, najboljše so zmago v Velikih Laščah vnovčili Tomaževčani, ki so s s tremi točkami skočili na 4. mesto.

Petelini bodo naslednjo tekmo odigrali v sredo (2001). Tekma bo odigrana z nekoliko zamika zaradi sobotnega nastopa Dobovca v evropskem tekmovanju. Tekma bo domača, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru se bo začela ob 19h.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 72- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

V petek, 8. januarja, ob 5:45 uri so bili obveščeni o vlomu v zaprte prostore hotela na Vrazovi ulici v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči skozi vrata vlomil v prostore ter poškodoval nekaj stavbnega pohištva in inventarja, po vseh zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:15 uri so našli odvzeto motorno vozilo, osebni avtomobil, za katerega so prejeli prijavo. O ugotovitvah bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

NEDELJA 10. 1. 2021

Ob 8.55 uri so obravnavali poškodovanje vozila na parkirnem prostoru v Ormožu. V zvezi dogodka bodo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju bomo poslali poročilo.

Ob 20.47 so bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Zasavci. Šlo je za prometno nesrečo brez telesnih poškodb z udeležbo enega osebnega avtomobila, vozniku, oz. kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 11. 1. 2021:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.